Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sinterklaasintocht Doetinchem 2018: op deze dag komt de beste man aan

Door Anna Jagers 7 september 2018

We zijn misschien een béétje vroeg, maar dan kun je alvast een grote rode cirkel zetten in je agenda: zaterdag 17 november verwelkomen we de goedheiligman in Doetinchem! De Sinterklaasintocht vindt ook dit jaar plaats op de Bleek. 

Hij komt, hij komt, die lieve, goede sint én om precies te zijn op zaterdag 17 november om 13.45 uur. Het optreden van Warboel begint een kwartiertje eerder om de sinterklaasliedjes alvast te oefenen met de kinderen.

De Sinterklaasshow

Als de beste man zijn voeten aan wal heeft staan, de burgemeester heeft gesproken en wat handjes heeft geschud, is het tijd om met zijn pieten en paard Amerigo naar Simonsplein te verhuizen waar om 14.30 uur de feestelijke sinterklaasshow los gaat. Warboel presenteert de show samen met 150 (!) pieten die allemaal goed te bewonderen zijn dankzij een catwalk.

Activiteiten

Tot het donker wordt zijn er in de straten van Doetinchem veel leuke activiteiten met pieten. Er komen schmink-, jongleer-, spel-, bal-, pakjes-, stelt-, en balanceerpieten. Wát een gezelligheid!

sinterklaasintocht-1-doetinchem

Foto’s | Zo verwelkomde Doetinchem Sinterklaas en zijn pieten

Ook al kwam het met bakken uit de lucht, moesten we een dikke jas aan en waren de paraplu's niet mee...

adv.