Moeder Monique: ‘Dankzij Stichting Present kon ik mijn zoontje tóch sinterklaascadeaus geven!’

Door Eline Doldersum 5 december 2017

Stel je eens voor dat je jouw kind vanavond geen sinterklaascadeautje kunt geven. Het is de harde realiteit voor moeder Monique (39). Ze heeft geen geld voor cadeautjes, maar tot haar grote verrassing stond Stichting Present voor de deur … mét cadeaus. “Ik ben er nog stil van.”

Een sinterklaasavond zónder cadeaus? Het is de nachtmerrie voor iedere ouder. “Je mag best weten dat ik er enorm mee in mijn maag zat. Ieder kind krijgt cadeautjes, dus hoe schrijnend is het als mijn 11-jarige zoontje helemaal niets krijgt? Op school moet vertellen dat hij geen cadeaus heeft gekregen van de sint. Daar heb ik me heel schuldig over gevoeld.”

Eigen bedrijf

Toch was er niets wat Monique kon doen. Door een TIA kwam ze een half jaar geleden plotseling thuis te zitten. “Van de één op de andere dag kon ik helemaal niets meer. Een nachtmerrie! Helemaal omdat ik een eigen meubelbedrijfje had waar ik per direct mee móest stoppen. Het ging gewoon niet meer.”

“Gespaard had ik niet”, vervolgt Monique. “Mijn bedrijf liep goed, heel goed zelfs. Ik kwam om in het werk, maar een vetpot was het niet. Toch was dat voor mij nooit een ding. Het was mijn grote passie, mijn zoontje kwam niets te kort en ik was gelukkig. We hadden het écht goed samen.”

Redder in nood

Dat haar gezondheid zo’n bruut einde zou maken aan dit geluk, had Monique niet zien aankomen. “Ineens komt er gewoon geen meer geld binnen. Niks. Mijn man is vijf jaar geleden overleden, dus ik had ook geen inkomen om op terug te vallen. Nou redden we het wel met z’n tweeën, maar sinterklaas vieren? Dat zat er – tot mijn grote verdriet- niet in.”

Om een lege schoen te voorkomen, sprong Stichting Present in de bres voor dit gezin. “Mijn buurtcoach had mij opgegeven, waardoor zwarte piet afgelopen zaterdag ineens voor de deur stond met een zakvol cadeaus. Ik ben er nog steeds helemaal stil van. Vind het zo bijzonder dat ze dat voor ons – en heel veel andere gezinnen – hebben gedaan.”

Miljoenen waard

“Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind en het is zo moeilijk als je jouw zoontje niet kunt geven wat hij verdient. Júist daarom ben ik Present zo enorm dankbaar. De sinterklaascadeaus waren niet alleen voor mijn zoontje geweldig, maar ook voor mij. Want dat blije gezichtje van hem? Dat was voor mij miljoenen waard!”

Benieuwd waar de cadeautjes van Stichting Present, onder andere, vandaan komen? Wij mochten met ze mee tijdens 1 minuut gratis winkelen. Bekijk de beelden hier!

* Monique wil wegens privacyredenen niet op de foto.