Zien: deze schoenmaker geeft je oude schoenen een compleet nieuwe look!

Aangeboden door Schoenmakerij Heutinck 13 maart 2018

Sta je op het punt om die vertrapte sneakers, oude wandelschoenen of saaie laarsjes in de zak van Max te stoppen? Wacht dan nog héél even! Wij hebben namelijk een briljante schoenmaker gevonden in Doetinchem die je schoenen een heel nieuw leven inblaast. Kijk zelf maar!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Zeg maar dag vuile vlekken!

Hebben je sneakers een modderbad gehad tijdens de Zwarte Cross of hebben ze een avondje stappen met vriendinnen niet overleefd? Geen paniek! Bij Schoenmakerij Heutinck weten ze zelfs de meest smerige variant weer schoon te krijgen. “Deze sneaker hebben we gestoomd met onze stoommachine. Een machine die nog relatief nieuw is in de schoenmakerswereld. We zijn dan ook één van de weinige die er één hebben. Je kunt er in principe iedere vlek mee verwijderen: van vuil, bier tot aan modder”, legt eigenaresse Nicole uit.

Waanzinnige transformatie

Je zou het misschien niet zeggen, maar dit is twee keer dezelfde laars. Wát een toffe transformatie! “Cool hè? Deze laars hebben we echt helemaal gepimpt. Ik heb ‘m eerst korter gemaakt, daarna geverfd en vervolgens helemaal opgepoetst. Zo krijg je echt een compleet andere schoen. Als mensen dit leuk vinden, kunnen we dit voor ze doen!”

Weer helemaal als nieuw

Het doet bijna pijn als je peperdure schoenen er zo uit zien na een avondje uit, nietwaar? Nergens voor nodig! Heutinck lapt ook deze smerige stappers weer voor je op. “Dit was na afloop van carnaval. Het zijn leren schoenen die zich perfect lenen voor de stoommachine. Even er doorheen en ze zijn weer als nieuw! Vooral met leer en suède werkt zo’n machine heel goed.”

Oude sneaker in een nieuw jasje

Als je dit ziet, heb je toch meteen zin om je eigen schoenenkast in te duiken?! Een paar kleine veranderingen en voilà: je nieuwe schoenen zijn geboren. Dát is nog eens goedkoop schoenen scoren. “De eigenaresse van deze sneaker vond ze toch iets te rood. Op verzoek van haar hebben we de rand wit gemaakt en er nieuwe veters ingezet. Zo kunnen we in principe elke schoen een simpele make-over geven”, vertelt Nicole enthousiast.

Niet meer te redden?!

Soms lijkt het alsof je schoenen écht niet meer te redden zijn, maar zelfs dan weet Nicole ze nog een complete metamorfose te geven. “Vies zijn ze hè? Toch krijg je ook deze zo weer schoon. We halen ‘m door de stoommachine, controleren alle stiknaden en het lijmwerk, doen er een paar nieuwe veters in … en klaar!”

Nieuwe schoenen?

schoenmetamorfose-schoenen
Unsplash

Wij zijn na afloop van dit artikel meteen onze eigen schoenenkast ingedoken op zoek naar oude, vertrapte schatten. Mocht je nou zelf nog oude laarzen, smerige sneakers of vodjes vinden, breng ze dan gerust langs bij Schoenmakerij Heutinck. In maart krijg je ook nog €5,- korting op reiniging met de stoommachine. Fijn!

Schoenmakerij Heutinck schoenmakers

Nu gesloten09:00 - 18:00

Nieuwstad 3, Doetinchem

Bekijk meer:schoenmakers
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶