Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Work that ass: weg met de coronakilo’s met deze unieke personal training

Aangeboden door bodyweightness 22 mei 2020

De coronacrisis treft veel sportscholen hard. Hoewel veel sportschooleigenaren creatief zijn en bijvoorbeeld buiten gaan sporten, duurt het nog even voor je weer als vanouds de tent af kan breken. Redsley van Frederici (24) pakt het totáál anders aan, want bij zijn bedrijf Bodyweightness kan je altijd en overal trainen. Wij van indebuurt Doetinchem mochten dit aan den lijve ondervinden. Eindresultaat: we zijn kapot, maar voldaan!

Na een intensieve maar lekkere warming-up met touwspringen en squats is het tijd voor een parcours. Midden in het Mark Tennantplantsoen heeft Redsley een aantal attributen uitgestald. Vijf op elkaar afgestemde oefeningen vormen het begin van onze HIIT training. “Meer dan dit hebben we niet nodig voor een intensieve workout”, zegt de sportieve ondernemer lachend.

‘Grenzen verleggen’

De trainingsmethode van Redsley is puur gebaseerd op trainen met lichaamsgewicht. Bij zijn trainingen ligt de focus op drie punten: “Ten eerste het nooit opgeven. Mensen die hun grenzen verleggen, zullen in het dagelijks leven ook beter met uitdagingen om kunnen gaan. Daarnaast train je het hele lichaam. Dit doe je met je eigen gewicht, zoals de naam Bodyweightness ook doet vermoeden. Het kan dus in principe altijd en overal”, legt hij uit.

Vijf vaardigheden trainen

Het derde focuspunt in zijn trainingen zijn de vaardigheden. Dat zijn er in principe vijf, zo vertelt Redsley als onze redacteur Pim staat bij te komen van de eerste ronde. “Het gaat in principe om snelheid, balans en coördinatie, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Dit in combinatie met de juiste techniek zorgt dat je de volgende dag je spieren wel voelt.”

Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen

Lange zoektocht

Zelf heeft de sportinstructeur ook jaren gezocht naar een manier van sporten die bij hem past. Als 15-jarige liep hij een ernstige blessure op, waardoor voetballen er niet meer in zat. Na een lange revalidatie kreeg hij van zijn fysio de tip om te gaan fitnessen. “Super leuk, maar ik verloor net als veel andere gasten al snel mijn motivatie”, zegt Redsley eerlijk.

Tekst gaat verder onder de foto: 

Foto: Melisa Verheijen

Uiteindelijk ontdekte hij het calisthenics. Hierdoor ging er een wereld voor hem open, want hij hervond zijn plezier. “Heerlijk om jezelf steeds meer uit te dagen en je leert je lichaam kennen.” Door de coronacrisis vervielen zijn trainingen en besloot hij het heft in eigen hand te nemen. “Waarom zou ik niet voor mezelf kunnen beginnen. Ik weet wat er wordt gevraagd en veel materiaal heb ik niet nodig”, vertelt Redsley. In maart 2020 hakte hij de knoop door en begon Bodyweightness.

‘Hij haatte de sportschool’

Zijn klantenbestand groeit aardig en zodoende geeft hij zijn trainingen inmiddels op de nodige parkeerplaatsen, schoolpleinen en in parkjes. Redsley: “Een van mijn vaste klanten haatte de sportschool. Hij was er één keer binnen geweest en wilde er nooit meer heen. Nu traint hij fanatiek drie dagen in de week en heeft na anderhalve maand een lichaam waar menigeen jaloers op wordt.”

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij ieder persoon vraagt Redsley eerst wat zijn of haar achtergrond is. Vervolgens stemt hij de training af op jouw ervaring en mogelijkheden, zodat je niet te snel en te veel gaat doen. “Het is geen wedstrijd, maar een manier om op een leuke manier fit te worden. We hebben er beiden niets aan als mensen na één keer afhaken. Daarom bestaat de training uit oefeningen die iedereen fysiek kan doen.” Tijdens de training komen zowel cardio als kracht aan bod: “Binnen een uurtje ben je alweer klaar”, besluit de sportinstructeur met een knipoog.

Gratis sportles bij Bodyweightness!

Wil jij nou eens een training van Redsley ervaren? Dan is dit je kans, want we mogen drie gratis proeflessen weggeven. Wat moet je doen? Stuur je naam naar [email protected]. Dit kan tot en met vrijdag 29 mei 2020. Na het pinksterweekend maken wij de winnaars bekend. Simpeler kan niet! Toch?


Deze bijdrage wordt je aangeboden door bodyweightness. Meer over bodyweightness ontdekken?

bodyweightness sport en bewegen

GeopendHele dag

Bergherveld 90, 's-Heerenberg

Bekijk meer:sport en bewegen

 

adv.