Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van kok naar De Bakker aan huis: Joffrey deed het

Aangeboden door De bakker aan huis 20 oktober 2020

De 37-jarige Joffrey Abrahams moest vanwege de coronacrisis noodgedwongen een carrièreswitch maken. Hij verloor zijn baan in de horeca, maar ging niet bij de pakken neerzitten. Joffrey is sinds juni de trotse eigenaar van zijn franchisebedrijf De Bakker aan huis. Hij bezorgt versgebakken brood en gebak in het Gelderse Liemersgebied, met name in het mooie Doetinchem.

Voordat hij de heerlijke geur van versgebakken brood in de straten van Doetinchem verspreidde, stond Joffrey jarenlang als kok in de keuken. “Ik heb in verschillende catering- en restaurantkeukens gewerkt. In Nijmegen, Duiven en mijn woonplaats Velp. Toen ik aan het begin van de coronacrisis mijn baan als kok verloor, heb ik een tijdje getwijfeld over wat ik moest doen. Doorgaan in de horeca, waar weinig baanzekerheid is, of niet. Ik besloot dat dit het juiste moment was om het roer om te draaien.”

Slimme move op het perfecte moment

Het starten van zijn franchiseonderneming De Bakker aan huis kwam voor Joffrey eigenlijk op het perfecte moment. “Ik speelde al langer met idee om iets anders te gaan doen. Toen deze kans op mijn pad kwam, besloot ik om de gok te wagen. Er is natuurlijk overlap met mijn vorige werk, maar ondernemen blijft een risico, al helemaal in deze tijd.” Aan de andere kant zag Joffrey in dat het een slimme move was om juist nu te starten met zijn franchise. “Door beperkingen vanwege coronamaatregelen en het besmettingsrisico dat mensen willen mijden, is brood thuis laten bezorgen een fijne optie. Ook andere franchisers vertelden dat hun klantenaantallen opliepen.”

Verschillende routes, vooral in Doetinchem

Joffrey rijdt nu vier dagen in de week rond met zijn goedgevulde bus. Elke dag een andere route. “Ik werk samen met ambachtelijke bakkers. Ik laad hun versgebakken brood en gebak ’s ochtends vroeg in mijn bus en start mijn rondes rond half negen. De meeste klanten wonen in Doetinchem, maar ik bezorg bijvoorbeeld ook in steden als Didam en Zevenaar. Ik eindig mijn rondes dan weer rond drie uur in de middag.”

Lees verder onder de foto:

Foto: De Bakker aan huis

Lekker, veilig en gratis bezorgd

Joffrey zag in dat dit werk veel kan betekenen voor zijn klanten, juist nu. “Het brood dat je in de supermarkt koopt, is vooral fabrieksbrood. Het brood dat ik bezorg, is ambachtelijk gebakken brood: voedzaam en lekker. Daarnaast is deze manier van brood kopen natuurlijk erg coronaproof. Mijn klanten hoeven niet naar de supermarkt en vermijden daarmee besmettingsrisico’s. Bovendien bezorg ik helemaal gratis en hoeven klanten niet thuis te zijn. Ik spreek van tevoren af waar ik de bezorging aflever. Bijvoorbeeld aan de deurklink of onder de overkapping in de tuin.”

Meer Doetinchemers als klant

Steeds meer mensen kiezen voor de voordelen van De Bakker aan huis. Hoewel Joffreys bedrijf nog in de stijgers staat, blijft het aantal klanten groeien. “Het gaat goed met mijn bedrijf. De Bakker aan huis krijgt steeds meer naamsbekendheid, maar mijn bus zit nog niet vol. Ik heb plek voor maar liefst 500 broden en gebak. Ik zou het natuurlijk geweldig vinden om de komende tijd nog meer Doetinchemers te voorzien van versgebakken brood. Ik bezorg met veel plezier en sta echt achter mijn producten.”

Wil jij ook de bakker aan huis? Elke dag je favoriete, versgebakken brood gratis bezorgd? Niet meer in de supermarktschappen hoeven zoeken naar het laatste brood. Bekijk dan hier het aanbod van De Bakker aan huis.Deze bijdrage wordt je aangeboden door De bakker aan huis. Meer over De bakker aan huis ontdekken?

De bakker aan huis


Gesloten09:00 - 18:00

Bilderdijkstraat 7, Doetinchem

adv.