Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uitvaartzorg Kremer: ‘Precies zoals ik het als broekie voor ogen had’

Aangeboden door Uitvaartzorg Kremer 21 juni 2019

Als dertienjarige wist Dennis Kremer (37) al dat hij was voorbestemd voor de uitvaartzorg. Nu geeft hij, als trotse eigenaar van Uitvaartzorg Kremer, de overledenen en familie op zijn eigen wijze een waardig afscheid.

Al sinds 1995 is Dennis in de ban van uitvaarten. Toen zijn opa overleed, was dit voor hem een verdrietige periode. Toch  keek de Doetinchemse ondernemer zijn ogen uit. “Het hele plaatje van mijn opa’s uitvaart sprak mij direct aan. Van de rouwauto tot de tradities en etiketten. Ik wist op dat moment zeker wat ik later wilde worden.” Zo kreeg hij op zijn zestiende het Vakblad Uitvaart al op de mat. Zijn ouders dachten dat het een fase was en dat het vanzelf zou overwaaien.

Meerdere wegen naar Rome

De ‘uitvaartstorm’ ging niet liggen. Integendeel. Dennis kwam uiteindelijk na een omweg terecht in de uitvaartzorg. “Er zijn geen voltijd vakstudies voor deze branche. Daarnaast speelt leeftijd een rol. Als puber in de uitvaartzorg neemt niemand je serieus. Ik moest mijn droom dus uitstellen”, zegt Dennis. Zo kwam hij terecht in de detailhandel en het hovenierschap. ,,In je hoofd weet je dat je hart elders ligt. Je kunt niet doen waar je al zo van droomt. Uiteindelijk kwam hij toch terecht in de uitvaartbranche en wel bij Monuta. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het vak en besloot na 2 jaar om op eigen benen te gaan staan.

Kremer Uitvaartzorg Doetinchem 2
Foto: Uitvaartzorg Kremer

Dienstverlener geen verkoper

Iedereen krijgt een keer met de dood te maken. Een dierbare verliezen is altijd een moeilijk proces. Maar hoe ga je hier als familie mee om? ,,Het is zaak dat de familie zo waardig mogelijk afscheid kan nemen. Persoonlijk. Menselijk. Ze hebben het al zwaar genoeg’’, aldus Dennis. Bij Uitvaartzorg Kremer staat dit hoog in het vaandel. Zo garandeert Dennis dat er één uitvaartverzorger zorg draagt voor de uitvaart: “Wij verkopen geen uitvaarten. Het is een dienst naar de familie toe, waarin de persoonlijke begeleiding voorop staat.” Waar blijkt dit uit? Door alle diensten zelf te verlenen, o.a. de laatste zorg, het drukwerk, het rouwvervoer, in memoriam schrijven blijft het contact persoonlijk.” 

Aandacht voor wensen

De Doetinchemse ondernemer wil uitvaarten zo persoonlijk mogelijk regelen. Zo is de familie vrij om inbreng te leveren. “Wij zitten niet vast aan bepaalde leveranciers. Ook de keuze voor bijvoorbeeld een uitvaartkist laten we echt bij de mensen zelf. Wil jij een uitvaartkist van een ander bedrijf? Geen probleem. Zorgen wij dat die er komt.” Dennis en zijn team kijken samen naar eventuele wensen die de overledene al heeft uitgesproken of heeft beschreven. Dennis: “Nabestaanden worden door ons met veel zorg en aandacht begeleid, zodat zij na de uitvaart terug kunnen kijken op een waardig en liefdevol afscheid.

Kremer Uitvaartzorg Doetinchem 1
Foto: Uitvaartzorg Kremer

Vrije keuze in uitvaartzorg

Na hard werken kwam zijn droom dus eindelijk uit. “Onze uitvaarten zijn precies zoals ik het als broekie voor ogen had”, zegt een trotse Dennis. Toch ergert hij zich nog steeds aan de zwarte randjes van de uitvaartzorg: “De sector is booming. Door de vergrijzing is er veel werk. Hierdoor kan het onpersoonlijk worden. Een absolutie no-go bij ons.” Ook de verzekeringsmaatschappijen kunnen Dennis niet bekoren. “Zij regelen zelf ook uitvaarten. Klanten krijgen vaak van de verzekeringsmaatschappijen te horen dat ze niet bij andere uitvaartondernemers terecht kunnen. Onzin! Je bent helemaal vrij in je keuze.” Kremer garandeert dat hij nooit duurder is dan de de verzekeringsmaatschappij.Bij een naturaverzekering leveren wij dezelfde diensten en producten zonder bijbetaling.”

Heaven for everyone?

Zelf merkt Dennis dat de uitvaartbranche veranderd. Niet alleen is de alleenheerschappij van bepaalde uitvaartcentra doorbroken. Ook de uitvaart zelf is veranderd. ,,Je ziet dat steeds meer mensen muziek kiezen die niet typisch is voor een uitvaart”, zegt Dennis. Niet alleen de muziekkeuze wordt vrijer, ook de uitvaart zelf. “Niets is vreemd  bij Uitvaartzorg Kremer. Als de familie het heeft bedacht en mooi vindt, is het voor ons geslaagd.”

Wil je meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Kijk dan op Uitvaartzorg Kremer.


Meer over Uitvaartzorg Kremer ontdekken?

Uitvaartzorg Kremer uitvaart

GeopendHele dag

Henri Dunantlaan 75, Doetinchem

Bekijk meer:uitvaart

adv.