Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sportblessure? In deze stappen helpt Shockwave je ervan af

Aangeboden door Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem 29 januari 2020

We kennen het allemaal: een slepende sportblessure. Erg vervelend en pijnlijk. Feyk Hogenbirk, eigenaar van Fysiotherapie & Shockwave Doetinchem, weet hier wel raad mee. Ook onze Commercieel Redacteur Pim had last van een schouderblessure, maar Feyk hielp hem ervan af. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Wat is er aan de hand?

Shockwave-Feyk
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Om je zo goed mogelijk te helpen, moet Feyk natuurlijk eerst de aard van de blessure kennen. Hoe heb je de blessure afgelopen én wat en waar voel je het precies. Met bijna 40 jaar aan ervaring en uitgebreide kennis als fysiotherapeut bepaalt Feyk wat voor een soort blessure je hebt. Is het bijvoorbeeld verkalking in de pees, hielspoor of een tennisarm? Dan biedt zijn High Energy Extracorporeal ShockWave Therapy (ESWT) hulp.

Heldere uitleg over Shockwave

Feyk
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Als eenmaal helder is wáár het kwetsuur zit, legt Feyk tot in de puntjes uit wat de Shockwave behandeling inhoudt. Deze revolutionaire behandeling is bedoeld om diverse chronische spier-, pees- en aanhechtingsproblemenaandoeningen te verhelpen. Met krachtige geluidsmechanische tikkengolven die met name diep van binnen werkzaam zijn, wordt uiterst nauwkeurig de aandoening aangepakt. Door deze behandeling worden de ‘opruimcellen’ aan het werk gezet die verkalkingen afvoeren. Daarnaast triggert de behandeling weefselprikkelstoffen in de weke delen (spieren en pezen). Deze pakken verkalking aan. Vervolgens wordt hierdoor het lichaam geactiveerd om de ontstekingen op te ruimen.

Heb je een achillespeesblessure? Dan zorgt deze behandeling onder meer voor de ingroei van nieuwe bloedvaatjes. Vooral bij deze blessure is het volgens Feyk van belang, aangezien de achillespees slecht doorbloed is. Met Shockwave neemt de ontsteking in de pees af. “Of de ontsteking verdwijnt helemaal. Doorgaans in zes tot acht behandelingen.”

Echografie

Shockwave-echografie
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Feyk gaat natuurlijk pas aan de slag als hij zeker weet wat de aandoening of het kwetsuur is. In zijn praktijk kan hij zelf een echografie maken. “Veel patiënten komen hier op advies van de arts en soms hebben zij al een echo gemaakt, maar ik wil graag zelf zien wat er aan de hand is. Zo kan ik het beste bepalen waar het kwetsuur precies zit, zodat ik goed advies kan geven”, legt Feyk uit. Is je blessure niet te verhelpen met Shockwave? Dan weet Feyk vaak weer wegen naar andere behandelaars en behandelmethoden.

In het geval van redacteur Pim werd het snel duidelijk dat het kwetsuur in de schouder zit. Feyk maakte een echo en legde uit wat hij zag. Hij kijkt ook naar zaken die men in het ziekenhuis minder belangrijk vindt. Zo was de pees in Pim’s schouder op zich goed, maar geïrriteerd. Dit kwam door een flinke diffuse verkalking in de pees. Dat vertelden ze hem niet in het ziekenhuis. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Shockwave
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Na het intakegesprek en een lichamelijk onderzoek stelt Feyk een behandelplan op. Volgens Feyk zijn gemiddeld zeven tot tien behandelingen nodig om van de klachten af te komen. Het gaat hier dan vooral om mensen met chronische klachten. Zij hebben geen baat gehad bij rust, medicijnen en traditionele fysiotherapie.

De grote vraag blijf natuurlijk, wat je precies voelt tijdens een behandeling. “Het begint met een zachte druk op de plaats van de blessure. Vervolgens voert Feyk het aantal bar dat het apparaat geleidelijk opvoert”, zegt Pim. Volgens onze redacteur neemt de druk op de plek langzaam toe. “Bij 1000 bar voelt het als een lichte verkramping van een spier.”

Nabehandeling belangrijk

Feyk
Een tevreden klant. Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

De Shockwave behandeling bij Fysiotherapie & Shockwave Doetinchem wordt vaak gecombineerd met een actief revalidatie programma. “Zodra de pijn afneemt, worden onze patiënten begeleid met gerichte mobiliserende en spierversterkende oefeningen. Daarnaast geven wij hen houding- en bewegingsadvies”, zegt Feyk.

Ook Pim kreeg een aantal oefeningen mee om weer pijnvrij te kunnen sporten. Het resultaat is beter belastbare spieren en pezen en natuurlijk minder beperkingen in het dagelijks leven.

Wil jij nou ook eens van de slepende sportblessure af óf weten hoe het zit met bijvoorbeeld de verzekering? Doe het niet voor minder en maak dan gebruik van bijna 40 jaar ervaring en de nieuwste en sterkste technologie! Boek snel een afspraak met Feyk of bekijk de website van Fysiotherapie & Shockwave Doetinchem.


Meer over Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem ontdekken?

Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem fysiotherapeuten

Gesloten08:30 - 17:00

Melkweg 2A, Doetinchem

Bekijk meer:fysiotherapeuten
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.