Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marc is al 7 jaar lang fanatiek hardloper: ‘Ik ben een snoepkous’

Aangeboden door NN Running Day 15 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Doetinchem? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. De Doetinchemse Marc Lubbers deed ook mee.

“Ik zag het interview met hardloopster Esther over NN Running Day via Facebook indebuurt en dacht: ‘Hey, wat leuk! Ik ga me direct aanmelden.” Net als Esther, liep Marc ook de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam. Marc deed de wedstrijd gewoon in Doetinchem via de app van NN Running Day. “Ondanks dat er regen was voorspeld, liep ik lekker in het zonnetje.”

Conditie opbouwen

Marc is gewend om te rennen met behulp van een app. “Zo startte ik met hardlopen in 2013, met de welbekende Vlaamse hardloopapp Evy”, vertelt hij. “Ik ben vrijwilliger bij de brandweer en ik merkte dat ik daarom wat meer conditie wilde opbouwen”, aldus ‘de snoepkous’ zoals hij zichzelf noemt. Met zijn conditie zit het inmiddels wel snor. “Ik ren nu elke zondag tien kilometer met een groepje bij atletiekvereniging Argo.”

Zowel sportief als sociaal

Marc slaat geen zondag over. “Zelfs niet toen het erg warm was in de zomer. Dan startten we in plaats van om 09.00 uur ’s ochtends om 08.00 uur ’s ochtends of renden we enkel in de bossen.” Het liefst loopt hij zijn rondje rustig, kletst wat onderweg en sluit af met koffie (en soms cake). Voor hem is het naast een sportieve activiteit dus ook een hele sociale activiteit. Toch is het wedstrijdelement voor hem ook wel interessant. “Het is leuk om te zien of je je eigen tijd kan verbeteren. Daarom had ik graag, net zoals vorig jaar, de kwart marathon in Egmond aan Zee en de Montferlandrun gelopen.

Cool down en applaus

Maar helaas kon dat dus niet vanwege corona, dit jaar. De uitkomst? Virtueel meedoen! “Het was erg leuk om via de oortjes aangemoedigd te worden via de app van NN Running Day. De cool down en het applaus erg vermakelijk”, aldus de fanatieke Marc. “Ik zat er zo goed in, dat ik uiteindelijk twee kilometer extra heb gelopen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.