Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leerlingen aan het woord: 3 x typisch Autorijschool Bosgoed

Aangeboden door Autorijschool Bosgoed 7 augustus 2019

Jongeren kijken reikhalzend uit naar het moment waarop zij zelfstandig mogen rijden in hun bolide. Daar gaat een heel traject van rijlessen en examenstress aan vooraf. Het is van belang om de juiste rijschool te kiezen. Deze Doetinchemmers kozen voor Autorijschool Bosgoed en dit is waarom.

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

‘Remco neemt de tijd om de les te bespreken’

Autoschool Bosgoed
Bron: Autorijschool Bosgoed

Kelian Wijnen (18) voelt zich als een vis in het water bij Autorijschool Bosgoed. Het was begin dit jaar feest in huize Wijnen toen Kelian’s moeder twee gratis rijlessen won via Facebook. “Ik heb direct een afspraak gemaakt bij Remco. Dat beviel zo goed dat het geen optie was om bij een andere rijschool te gaan lessen”, zegt Kelian. Inmiddels is hij negen lessen verder en hij rijdt nog steeds met veel plezier.

Vooral Remco’s manier van lesgeven kan Kelian bekoren. Volgens de Doetinchemmer valt het vooral op hoe rustig de instructeur is: “Maak je een foutje, dan begint hij niet direct te tieren. Hij blijft heel rustig en legt uit wat anders moet. Remco benadrukt vooral de dingen die je goed doet. Dit werkt prettig voor mij, omdat je niet in je fout blijft hangen.” Volgens Kelian neemt Remco echt de tijd voor zijn leerlingen: “Hij bespreekt iedere les. Wat ging er goed, waar moeten we nog aan werken. Dat soort dingen. Dat vind ik prettig.”

Praktijklessen aan de hand van een lesboek

Autorijschool Bosgoed
Bron: Autorijschool Bosgoed

Kunnen gaan en staan waar je zelf wil. Vrijheid. Voor Jonas Egberts (21) was dat dé reden om te beginnen met rijles. Via zijn vader kwam hij uit bij Autorijschool Bosgoed. Tot op heden een gelukkige keuze: “Remco heeft een fijne en behulpzame manier van lesgeven. We volgen de praktijklessen aan de hand van een lesboek. Ideaal, want zo stap ik goed voorbereid in de auto. Tijdens de les bespreken we deze theorie en behandelen bijna elke les een nieuw onderdeel. Natuurlijk behandelen we ook onderdelen van de voorgaande lessen.”

Het is vooral de menselijke manier van lesgeven die Jonas aanspreekt. “Fouten maakt iedereen, gelukkig vindt Remco dat ook”, zegt de Doetinchemmer.  “Als ik een fout maak, behandelen we wat er mis ging en waar dat aan lag. Zo kan ik het de volgende keer beter doen. Bij de onderdelen waar ik meer moeite mee heb, zoals het scannen, nemen we de tijd om dat echt goed te leren. Als ik iets goed doe, zoals de juiste handelingen uitvoeren bij een rotonde, zegt Remco dat ook. Dat werkt motiverend.”

‘De wereld gaat voor je open’

Autorijschool Bosgoed
Bron: Autorijschool Bosgoed

“Het is alsof je rijdt met een ‘normale’ passagier naast je”, zegt de Doetinchemse Mike van Campen over de rijlessen van Remco Bosgoed. Volgens Mike is Remco een rustige begeleider met een duidelijke uitleg én een kritische blik: “Ik hoor het direct als ik een fout maak, maar krijg dan ook meteen een helder advies.” Voor de Doetinchemmer was dit dé reden om voor Autorijschool Bosgoed te kiezen. Hij was namelijk de gelukkige winnaar van twee proeflessen bij de rijschool. Mike: “De eerste kilometers bij Remco bevielen zo goed dat het geen issue was om verder te kijken.”

Inmiddels lest Mike ruim twee maanden bij Bosgoed en hij hoopt zijn rijbewijs zo snel mogelijk te hebben. “Er gaat een wereld voor je open als je zelf kunt rijden. Met de fiets en trein kom je Doetinchem wel uit, maar dat heeft beperkingen. Die heb je niet met een auto”, zegt de Doetinchemmer stellig.”

Ga je binnenkort zelf lessen óf ken je iemand die in de auto wil beginnen. Bekijk hier het aanbod van Autorijschool Bosgoed.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Autorijschool Bosgoed. Meer over Autorijschool Bosgoed ontdekken?

Autorijschool Bosgoed rijscholen

Korianderveld 10, Doetinchem

Bekijk meer:rijscholen
Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.