Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijkje in de keuken: Dit zijn dé sterren van restaurant ’t Zusje

Aangeboden door ’t Zusje 19 november 2019

Het zusje staat voor ongedwongen genieten van bourgondische gezelligheid en lekkere tapas. Het restaurant zit iedere dag vol met smullende gasten, maar wie zorgen ervoor dat jullie zo kunnen genieten? René Derks, eigenaar van ’t Zusje in Doetinchem, raakt niet uitgepraat over ‘zijn’ sterren: Kimberly Roelofs (30) en Andrei Bojescu (31). Wij stellen ze dan ook graag aan jullie voor!

Page 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Charmante bedrijfsleidster met pit

Kimberly 't Zusje
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

We trappen af met Kimberly Roelofs (30), een charmante verschijning vol pit. Deze geboren en getogen Doetinchemse is één van de gezichten van ’t Zusje. Kimberly is twee avonden per week te vinden op de vloer, maar is vooral te vinden achter de schermen. “Onze gasten moeten genieten. Aan ons team de taak dat voor elkaar te krijgen”, zegt de bedrijfsleidster.

Een band krijgen

Volgens Kimberly is het geheim van een goede gastvrouw dat je rust en overzicht hebt. Daarnaast is een goed portie mensenkennis niet onbelangrijk: “Ik probeer vaak een ‘band’ op te bouwen met de gasten. Zo maak ik hier en daar een praatje en tast af wat voor een vlees we in de kuip hebben. Ik wil de gasten het gevoel geven dat ik er voor hen ben.”

Perfecte balans

Eén van de hoofdtaken van Kimberly is het checken van de tafels en invoeren van de door jullie ingevulde bonnetjes. “Ons streven is dat er maximaal twintig minuten zit tussen het meenemen van de bonnetjes en het serveren van het eten”, legt Kimberly uit. Aan haar de taak hierin de perfecte balans te vinden. Ze is dan ook heel secuur in het het verweken van de bonnetjes. “De kwaliteit gaat wel boven de kwantiteit. Soms krijgen we alle bonnen in één keer binnen, dan kan het iets langer duren. Natuurlijk doen we ons best om gasten zo snel mogelijk te bedienen.”

Chef-kok met Roemeense roots

Andrei 't Zusje
Foto: redactie indebuurt Doetinchem

De 31-jarige Andrei Bojescu is de grote baas in de keuken van ’t Zusje. Als zoon van Roemeense topsporters kwam hij samen met zijn ouders in 1991 naar Nederland. Anders dan zijn ouders verloor hij zijn hart als kind al aan het koken. “Mijn oom is al 45 jaar chef-kok, hij heeft gewerkt over de hele wereld. Van hem leerde ik al als kleine jongen de basis van het koken en kreeg er plezier in.

Een goede match

Zijn loopbaan bracht Andrei na tal van omzwervingen in de keuken van ’t Zusje. Volgens de kok een boeiend, maar ook een nieuw concept. Het bleek een goede match. “Eén van de mooie aspecten van werken in de keuken is dat het zich telkens blijft ontwikkelen. Bij ’t Zusje gaan we volop mee in de nieuwste ontwikkelingen. Dat houdt het spannend”, zegt Andrei.

‘Gegarandeerd smullen’

Extra spannend is het voor Andrei dat de kaart blijft veranderen. Samen met zijn collega’s zorgt de kok dat de 70 verschillende smaakvolle gerechtjes op tafel staan. Hoewel hij geniet van de veelzijdigheid van de kaart gaat zijn kokshart sneller kloppen van sauzen. “Hier zit zoveel variatie in. Je kunt écht iets van jezelf toevoegen om de saus nog specialer te maken. Voor hem springt van deze menukaart de jus van Pedro Ximénez er zonder twijfel uit. Andrei: “Heerlijk in combi met eendenborst. Het heeft iets zoetigs en iets kruidigs. Dat op een bedje van zuurkool is gegarandeerd  smullen.”

Wil je zelf ook genieten bij restaurant ’t Zusje? Kijk snel op de website of er nog een tafeltje vrij is. 


Meer over ’t Zusje ontdekken?

’t Zusje restaurants en horeca

Gesloten17:30 - 22:30

Simonsplein 10, Doetinchem

Bekijk meer:restaurants en horeca
Page 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

adv.