Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe chill: je kunt gratis je juwelen of erfstukken laten taxeren door experts

Aangeboden door Taxatiebureau Rothuis 10 november 2019

Je kent het vast wel. Ergens in huis ligt een dierbaar erfstuk van een familielid óf juwelen waar je niet helemaal van weet wat het is. Taxatiebureau Rothuis heeft dé oplossing, want op 23 en 24 november kun je gratis en geheel vrijblijvend je juwelen laten taxeren.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Gediplomeerd taxateur

Taxatiebureau Rothuis
Foto: Taxatiebureau Rothuis

“Erfstukken liggen vaak veilig opgeborgen op zolder of in een kluis. De grote vraag is dan: wat doe je ermee? Tijdens ons taxatieweekend adviseren wij mensen en vertellen alles wat ze willen weten over hun juwelen”, zegt Joël Rothuis, eigenaar van Taxatiebureau Rothuis. Zelf is Joël een gediplomeerd taxateur en specialist in edelstenen en diamanten. Samen met zijn team bepaald hij de waarde van jullie juwelen en vertelt alles over de geschiedenis van het stuk. Joël: “We nemen voor iedereen de tijd, omdat we weten hoe dierbaar een juweel of erfstuk voor iemand kan zijn.” Naast juwelen kunnen klanten bij Joël ook terecht met  vintage horloges en antieke zakhorloges.

Dat klinkt allemaal geweldig, maar wat doet Taxatiebureau Rothuis nou precies? Voor deze zaken kun je allemaal bij hen terecht.

Edelstenen en diamanten

Taxatiebureau Rothuis
Foto: Taxatiebureau Rothuis

Zoals gezegd, is Joël Rothuis een specialist in edelstenen en diamanten. Dat wil zeggen dat hij zelfstandig edelstenen kan determineren en diamanten gradueren. Klinkt chique, maar het wil zeggen dat Joël kan bepalen met welke edelsteen je te maken hebt. Zo kan hij ook beoordelen of het gaat om een natuurlijk of synthetische steen. Van diamanten kunnen ze bij Taxatiebureau Rothuis beoordelen wat de kwaliteit is. Joël: “We nemen de tijd om tot op de bodem uit te zoeken wat voor een juweel mensen meebrengen.”

Restaureren, repareren en transformeren

Taxatiebureau Rothuis
Bron: Taxatiebureau Rothuis

Is je juweel dringend toe aan reparatie? Ook dat is geen probleem bij TaxatiebureauRothuis. Samen met zijn team kan Joël namelijk zelf juwelen repareren, restaureren en transformeren. Het kan namelijk ook zijn dat je niet goed weet wat je met een dierbaar erfstuk moet. Joël: “Het kan bijvoorbeeld zijn dat de trouwringen van je ouders niet passen of in een kleur zijn die je eigenlijk niet draagt. Wij gaan graag met je in gesprek en horen het verhaal achter het erfstuk. Samen met de klant bepalen wij dan wat we ermee gaan doen. Zo hebben we laatst van twee ringen één nieuwe zegelring gemaakt. Zo had de klant een aandenken aan zijn ouders én kan hij het zelf dragen.”

Beleggen in goud

Taxatiebureau Rothuis
Foto: Taxatiebureau Rothuis

Naast het taxeren en repareren van juwelen kun je bij Taxatiebureau Rothuis ook terecht voor het beleggen in goud. “Mensen beleggen hun geld vaal in aandelen, maar het kan ook in goud en beleggingsmunten”, legt Joël uit. Volgens de taxateur vinden mensen het fijn dat je bij het beleggen in goud ook echt fysiek bewijs hebt van je investering. “Mensen krijgen hun belegging in goud en kunnen dat thuis bewaren.” Het voordeel van beleggen in goud is volgens Joël dat de goudprijs flink fluctueert: “De prijs heeft nu een recordhoogte bereikt. De onrust in de wereld doet de goudprijs stijgen. Het is dus een relatief veilige investering.”

Laat je juwelen taxeren

Taxatiebureau Rothuis
Foto: Taxatiebureau Rothuis

Vraag jij jezelf al meerdere jaren af wat een van je juwelen waard is en waar het vandaan komt? Aarzel dan niet en ga op zaterdag 23 tussen 10:00 – 17:00 en zondag 24 november tussen 12:00-17:00 naar het taxatieweekend van Taxatiebureau Rothuis. Zij organiseren dit weekend in samenwerking met Juwelier de Tijd. Zij komen graag met je in contact en zorgen voor advies op maat. Ook na dit weekend staan Joël en zijn team voor jullie klaar. Zo verzorgen zij taxatierapporten, regelen de verzekering en dienen als executeur bij de verdeling van de erfenis.

Meer weten over het taxatiebureau of wil je snel een afspraak maken? Bekijk dan snel de website óf ga eens langs.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Taxatiebureau Rothuis. Meer over Taxatiebureau Rothuis ontdekken?

Taxatiebureau Rothuis juweliers

Geopend10:00 - 21:00

Doctor Huber Noodtstraat 34A , Doetinchem

Bekijk meer:juweliers
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.