Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe AB Lifestyle een miljoenenbedrijf werd: ‘We slapen soms op kantoor!’

Aangeboden door AB Lifestyle 18 januari 2019

Op 21 oktober 2017 opende AB Lifestyle officieel de deuren in Doetinchem. Hoe gaat het nu met de winkel, de mannen en wat is het grote nieuws dat Nicky Beije en Denny Büttner ons te vertellen hebben? Wij namen opnieuw een kijkje!

Er draait lekkere muziek als we de winkel aan de Waterstraat binnen stappen. Wel oogt het iets kleiner dan een jaar geleden. “Dat klopt inderdaad. Dat komt omdat we hier een opslag hebben gecreëerd”, vertelt eigenaar Nicky Beije terwijl hij ons meeneemt naar een ruimte achterin de winkel waar de populaire petten en shirtjes worden ingepakt. “Er wordt tegenwoordig zoveel online besteld dat we deze ruimte echt wel nodig hebben.”

Nieuwe winkel

Hoewel Nicky en zijn compagnon Denny Büttner een kleine vier jaar geleden begonnen met de verkoop van zelfontworpen petten, is AB Lifestyle inmiddels uitgegroeid tot één van de populaire merken in ons land. “Naast de bekende AB Caps verkopen we ook shirtjes, jassen, broeken maar bijvoorbeeld ook tassen en riemen. Dit doen we online, bij 70 verkooppunten in Nederland, Duitsland en Engeland, in onze winkel in Doetinchem en sinds kort ook in onze nieuwe winkel in Rotterdam.”

Dat het allemaal als een trein loopt, bewijst de rondleiding door het vier verdiepingen hoge pand. In de kelder is een professionele fotostudio gecreëerd waar de kleding stijlvol wordt gefotografeerd. Daarnaast zijn er diverse werkplekken en bevindt zich op de derde en vierde verdieping een enorme opslagplaats met honderden dozen gevuld met kleding. “Het gaat allemaal heel goed. Zo goed dat we ons sinds 2018 zelfs een miljoenenbedrijf mogen noemen. Dat in 3,5 jaar tijd. Dat blijft ook voor ons bizar!”

AB Lifestyle- doetinchem

Geheim achter succes

Nou zijn wij natuurlijk heel benieuwd naar hét geheim achter dit grote succes? “Wij vinden ons werk heel erg leuk. Dat is wel belangrijk als je zo’n bedrijf runt. Er zijn dagen waarop we tot middenin de nacht op kantoor zitten, we hebben er zelfs ook weleens geslapen”, vertelt Denny. “We proberen ook niet té snel te gaan. We willen ons merk graag verder uitbouwen, maar dan moet eerst de basis ijzersterk zijn. Dan pas is het tijd voor de volgende stap.”

Toch worden de mannen soms ingehaald door de toenemende populariteit van AB Lifestyle. “Black Friday, afgelopen oktober, was echt gekkenhuis”, lacht Denny. “De bestellingen bleven maar binnenstromen. Op een gegeven moment stond het pand zó vol met dozen dat we niet eens meer normaal konden lopen. Ze moesten zelfs een vrachtwagen sturen om alle bestellingen mee te kunnen nemen”, vult Nicky aan.

Nieuwe lijn

De mannen zijn op dreef en ook nog lang niet van plan om uit die denderende trein te stappen. Sterker nog: ze hebben nieuws! “Er komt in het voorjaar een nieuwe lijn aan. Niet voor mannen, maar voor vrouwen en kinderen”, vertellen ze trots. “Met hoodies, trainingspakken en stoere jeans. We zijn nog aan het ontwerpen, maar het zal zeer binnenkort in de winkels liggen”, aldus Denny en Nicky. Wij zijn heel benieuwd!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door AB Lifestyle. Meer over AB Lifestyle ontdekken?

AB Lifestyle kledingwinkels

Geopend09:00 - 18:00

Waterstraat 7, Doetinchem

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.