Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het ijsseizoen bij Jolink is in zicht: ‘Dit jaar hebben we nóg beter ijs’

Aangeboden door Banketbakkerij Jolink 9 maart 2020

Je kunt ons ’s nachts wakker maken voor een bolletje slagroomtruffel- óf MonChouijs van Banketbakkerij Jolink. Volgens eigenaar Jordi Jolink wordt het befaamde ijs van de bakkerij dit jaar nóg beter. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

“Een nieuwe ijsmachine én een hoofd vol nieuwe ideeën tillen het ijs van de Doetinchemse banketbakkerij dit jaar naar een nóg hoger niveau”, zo verzekert Jordi ons.

Vergeten pareltje

Sinds zijn intrede in het familiebedrijf zit het ijs van Banketbakkerij Jolink in de de steigers. Jordi ziet het ijs als een vergeten stukje in de banketbakkerij: “Gek, want met de spullen uit de bakkerij kun je perfect ijs maken.” De visie van de ondernemer is dan ook om het ijs vanuit de basisgrondstoffen te maken. “Voor de basis van ons roomijs gebruiken we melk van een lokale boer. Deze halen we iedere ochtend in alle vroegte op, waarna we het naar de ijsmakerij brengen. Hier wordt vervolgens ons unieke recept gemaakt.”

Ijs bij jolink
Eigen beeld

Oud en vertrouwd

Het geeft Jordi een kick als kan experimenteren met smaken. “In principe kun je van alles ijs maken. Wij gebruiken bijvoorbeeld kruiden en specerijen om unieke smaakcombinaties te krijgen. Toch ziet de ijsmaker dat Doetinchemmers teruggrijpen op oude vertrouwde smaken. “Onze MonChou, slagroom-truffel en kaneelkrakeling zijn ieder jaar weer populair”, zegt Jordi.

‘Ons banketbakkersijs is uniek’

Door al dat gepraat over ijs loopt het water ons in de mond, maar wat maakt het ijs bij Jolink nou zo bijzonder? Volgens Jordi begint het allemaal met een eigen smaak en creatieve ideeën. “Ons banketbakkersijs is uniek. We gebruiken eigen unieke producten, zoals de melk, en branden bijvoorbeeld zelf de hazelnoten. Dat maakt ons onderscheidend”, benadrukt de ondernemer.

ijs bij jolink
Eigen beeld

Toekomstmuziek

Hoewel Doetinchemmers het ijs van Banketbakkerij Jolink weten te vinden, hoopt Jordi dat de banketbakkerij een plek van samenkomst wordt. “Mensen kunnen hier heerlijk zitten en genieten van ons ijs óf natuurlijk een kop koffie. Voor het komende ijsseizoen, dat bij Jolink start op vrijdag 13 maart, wil Jordi wat meer wisselen van smaken. Dat betekent automatisch meer smaakcombinaties, maar we hoeven niet te vrezen dat ‘de favorieten’ verdwijnen.

Heb jij nou ook zo’n zin in een lekker ijsje van Banketbakkerij Jolink? Nog even geduld, want vanaf vrijdag is er weer ijs in overvloed.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Banketbakkerij Jolink. Meer over Banketbakkerij Jolink ontdekken?

Banketbakkerij Jolink bakkers

Vandaag gesloten

Adelaarstraat 12, Doetinchem

Bekijk meer:bakkers

adv.