Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hartverwarmend: weten jullie dat Bakker Bart dit allemaal doet?

Aangeboden door Bakker Bart 4 augustus 2019

Wie geniet er nou niet van de heerlijke belegde broodjes, kaasstengels of bruine bammetjes van Bakker Bart. Weten jullie ook dat de bakker op het Simonsplein zich inzet voor goede doelen en lokale initiatieven?

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Bakker Bart vindt het belangrijk dat een regionale stad als Doetinchem bruist van de activiteiten en ondersteunt daarom veel lokale activiteiten. “Wij vinden het van belang dat Doetinchem zijn regionale functie behoudt”, zeggen Martijn en Linda Wolsink. De ondernemers laten dit onder meer blijken door het ondersteunen van lokale activiteiten.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bakker Bart. Meer over Bakker Bart ontdekken?

Bakker Bart bakkers

Gesloten08:00 - 17:00

Simonsplein 9b, Doetinchem

Bekijk meer:bakkers

Liever een goede buur dan een verre vriend

sinterklaasintocht-doetinchem-bolder-media-1
Bolder Media

Doetinchem bruist van tijd tot tijd. Dikke kans dat Bakker Bart betrokken is bij de activiteiten in de binnenstad. Zo zorgen Martijn en zijn team ervoor dat de vrijwilligers van de kroegentocht tijdens carnaval een lekkere lunch krijgen. Ook de medewerkers van de Achterhoekse Wandelvierdaagse worden voorzien van een natje en droogje. Tijdens City Beach staan er bij Bakker Bart krentenbollen en flesjes water voor de basisschoolleerlingen en ze zijn betrokken bij tal van Doetinchemse initiatieven. Denk bijvoorbeeld aan het Stadsfeest, de sinterklaasintocht, Koningsdag en de kerstmarkt.

Terras DZC’68

“Als je het goed bekijkt is het haast teveel om op te noemen”, zegt Linda met een lach. Een van de leukste initiatieven vindt ze het terras van de voetbalvereniging DZC’68. Toen het terras van Bakker Bart zelf toe was aan een upgrade werd het ‘oude’ meubilair aan DZC’68 geschonken. “De Doetinchemse club had bij haar nieuwe locatie een prachtig terras, maar geen meubilair. Wij hebben het onze aan hen aangeboden en daar waren ze erg blij mee”, aldus Linda.

Benadrukken van de regio

Unsplash

Martijn en Linda zijn trots op de regio en willen dit uitdragen in hun zaak. “We zijn natuurlijk onderdeel van een keten, maar omdat alle Bakker Barters in Nederland zelfstandige ondernemers zijn is er altijd ruimte voor eigen inbreng”, zegt Martijn. Waar mogelijk probeert hij dan ook altijd gebruik te maken van regionale producten en leveranciers. Martijn: “We zijn er trots op dat we bijvoorbeeld de eieren en vis lokaal inkopen, maar ook voor veel diensten eerst in onze omgeving kijken naar een passende leverancier of dienstverlener. Zo hoort het ook”, stelt hij tevreden vast. “We zijn verwend om in zo’n prachtige stad in een geweldige regio te mogen wonen en werken, en daar zijn we trots op!”

Sparen voor het goede doel

KWF Bakker Bart
Bron: Redactie indebuurt Doetinchem

Jullie kennen het vast wel. Je haalt een broodje, betaalt contant en je krijgt een hand vol kleingeld terug. Bij Bakker Bart hebben ze hier iets op gevonden. Met je kleingeld kun je namelijk het KWF steunen. Martijn: “Onze fooien doen we al jaren in de collectebus van het KWF, deze staat bij ons op de toonbank. En wat denk je van de high tea voor Samenloop voor Hoop. Dat was geweldig om te doen.” Naast deze initiatieven zet Bakker Bart Doetinchem zich ook in voor Kanjers voor Kanjers, zij krijgen een lekker lunch. “Elkaar helpen vinden we erg belangrijk. Kleine moeite, groot plezier”, zeggen Martijn en Linda in koor.

Inzetten voor een betere wereld

vervuiling
Bron: Unsplash

“Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel”, zegt Martijn. “We zoeken continu naar verbeteringen om duurzamer te ondernemen. Tijdens de verbouwing, nu al weer twee jaar geleden, hebben we alle maatregelen genomen om zo duurzaam mogelijk te worden: energiezuinige apparaten en verlichting, isolatie en warmte werend glas.” Daarnaast  is de ondernemer begonnen met het inzamelen van de doppen van de frisdrankflesjes. Martijn: “Met deze dopjes steunen wij KNGF Geleidehonden.”

Geen verspilling van plastic 

Ook in de winkel zelf is het nodige gedaan om de duurzaamheid te verbeteren. Zo schenken zij alleen nog in glazen en kopjes, gebruiken bordjes in plaats van bakjes en is het plastic bestek vervangen door normaal bestek. “Ook geven we niet standaard meer een rietje, tasje of andere verpakkingen mee en hebben we veel plastic verpakkingen vervangen door papieren varianten”, aldus Martijn. Om de verspilling van plastic nog meer tegen te gaan geeft Bakker Bart op regelmatige basis een herbruikbare bigshopper cadeau. “Klanten krijgen deze tijdens een actie en kunnen hem hergebruiken.”

Iedereen moet een kans krijgen

bakker-bart-bakker-doetinchem-8
Redactie indebuurt

Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt heeft Bakker Bart de afgelopen jaren meerdere werkplekken gecreëerd. Ook aan scholieren wordt gedacht. Martijn en Linda zorgen dat er altijd stageplekken zijn voor scholieren. Martijn: “Het is erg belangrijk om aankomend talent een kans te bieden.” Daarnaast doet het team van Bakker Bart zijn best om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om een leuke baan te vinden. “Zo hebben we een tijdje terug via Laborijn een nieuwe afwas- en bezorghulp aangenomen”, zegt Bert. Ook doet Bakker Bart jaarlijks mee aan Doetinchem OnStage, waarbij leerlingen van verschillende vmbo-scholen een dagje kunnen meekijken bij de bakker. “Hierdoor kunnen ze in de toekomst hopelijk een betere studiekeuze maken”, aldus Martijn.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.