Groen is ’t gras, groen is ’t gras: met deze tips maak je het gazon klaar voor het voorjaar

Aangeboden door Groenrijk Steentjes 22 maart 2019

Kan jouw gazon wel een kleine opknapbeurt gebruiken voordat de lente echt doorbreekt? Pak dan je notitieblok er maar bij. Gerben van GroenRijk Steentjes geeft je hier een aantal handige tips om het gras lenteklaar te maken!

Aangezien gras niet goed groeit op zure grond, is het verstandig om te starten met het strooien van kalk. Dit verspreid je over het gazon en laat je ongeveer drie tot vier weken z’n werk doen. Hierdoor wordt de grond minder zuur en is gras beter in staat om meststoffen op te nemen.

Gazon herstellen

Na het strooien van kalk is het tijd om je gazon te verticuteren. Dit betekent simpel gezegd het verwijderen van mossen en dode grassen en krijgt het gras weer lucht en ruimte om te groeien. Dit kun je met de hand doen, maar slimmer is om een verticuteerhark of een verticuteermachine aan te schaffen. Scheelt je tijd (en pijnlijke knieën).

Daarna kun je het gazon een opfrisser geven door het bij te zaaien en te bemesten. Gebruik hiervoor bij voorkeur een organische meststof. Hierdoor is het gras beter beschermd tegen ziektes, is er minder kans op mosvorming en word je getrakteerd op een dikkere en volle grasmat. Bij GroenRijk Steentjes vind je meststoffen in alle soorten en maten.

Sproeien van het gazon

Mocht de temperatuur in het vroege voorjaar lange tijd boven de twintig graden uitpiepen, dan is het verstandig om te sproeien. Gras heeft immers water nodig om goed te kunnen groeien. Het beste kun je dit zo’n twee a drie keer in de week doen.

Heeft het gazon de hete zomer van vorig jaar niet overleefd, maar heb je geen zin om weer vanaf nul te beginnen? Dan kun je ook nog graszoden bestellen bij GroenRijk Steentjes. Deze zoden rol je uit in je tuin en voilà: hallo perfect gazon!

Kunstgras

Voor de mensen die helemaal geen groene vingers hebben, maar wel willen genieten van een groene grasmat in de tuin, bestaat er ook nog kunstgras. Ook deze kun je bij GroenRijk Steentjes bestellen in alle soorten en maten. Laat het voorjaar maar beginnen!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Groenrijk Steentjes. Meer over Groenrijk Steentjes ontdekken?

Groenrijk Steentjes tuincentra

Nu open09:00 - 20:00

Wassinkbrinkweg 2, Doetinchem

Bekijk meer:tuincentra

adv.