Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fanatieke Esther loopt marathons: ‘Na het hardlopen voel ik me áltijd beter’

Aangeboden door NN Running Day 30 september 2020

Van NN Marathon Rotterdam tot de Kruisberg Trailrun, er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit jaar. Superjammer als je wél keihard hebt getraind. Maar er is goed nieuws! Er is een nieuw hardloopevent dat sowieso doorgaat: NN Running Day.

Op zondag 11 oktober kun je in Doetinchem meedoen aan een event naar keuze. Via de app NN Running Day ervaar je de run alsof je er écht bij bent. De 40-jarige Esther Koree loopt mee en doet de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam: “Ik was echt even chagrijnig toen ik hoorde dat de marathon niet doorging, maar inmiddels is het nieuws geland. Dit alternatief is hartstikke tof”, vertelt de Doetinchemse. We spreken de sportieveling tussen haar ochtendles kickboksen bij Prosport Healthcenter en de hardlooptraining bij ARGO Atletiek in de avond. 

Stoute hardloopschoenen

Even een terugblik naar achttien jaar geleden, toen Esther haar stoute hardloopschoenen voor het eerst aantrok. Ze had al direct een doel: de NN Marathon Rotterdam lopen. “Want dat is gewoon kicke en cool om te zeggen als je 23 jaar oud bent”, verklaart ze. “Mijn broer hardloopt ook – bij ons in het gezin is sport er sowieso met de paplepel ingegoten”, vertelt ze. “Op mijn vierde ging ik al mee bergwandelen.”

Afsnoepen van interval

Met haar basisconditie zat het dan ook wel snor. “Ik hield me destijds bezig met badminton tot aerobics, maar merkte dat hardlopen wel een andere tak van sport is. Ik startte daarom met een interval van negen minuten wandelen en één minuutje hardlopen. En zo snoepte ik telkens een minuutje van het wandelen af”, vertelt Esther die inmiddels niet meer zonder kan. “Hoe ik me ook voel, na het hardlopen voel ik me áltijd beter. En ook al heb ik geen zin, ik weet dat hardlopen mij mijn energie teruggeeft.” 

‘Het neusje van de zalm’

Trail-  mud of colorruns; Esther heeft alles al wel een paar keer gelopen. “Toch blijft de Rotterdamse marathon het neusje van de zalm onder alle hardloopwedstrijden”, vindt ze. Toen óók door deze marathon een streep ging na Apeldoorn wegens corona, zakte de moed bij Esther in de schoenen. “Het was dan ook de 40e editie en omdat ik zelf 40 jaar oud ben, keek ik er heel erg naar uit. Daarbij woont mijn broer vlakbij het startpunt.”

Lees verder onder de foto: 

Foto: Redactie indebuurt

Gelukkig kan Esther door NN Running Day van Nationale-Nederlanden tóch ervaren hoe het is om mee te doen. Dat ze ‘maar’ een kwart loopt, is bewust. “Ik liep zondag 27 september nog een halve marathon met ARGO. Dit deden we om geld op te halen voor Hospital Sengerema in Afrika. Ook staat de Ronde Venen Marathon in Abcoude op de planning in november. Nog een marathon wordt dan te gek.”

Originele parcours maar dan anders

Via de app van NN Running Day kun je de marathon zo natuurgetrouw mogelijk beleven. Onderweg hoor je aanmoedigingen van het publiek, word je op de hoogte gehouden van je tussentijd en hoor je waar je je zou bevinden op het originele parcours. Na afloop zie je alle informatie en je eindtijd in een persoonlijke tijdlijn. “Ik loop dus op 11 oktober door Doetinchem, alsof ik in Rotterdam ben.”

Doe ook mee!

Op zondag 11 oktober kun je in Doetinchem meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden die zijn afgelast dit jaar:

  • NN Marathon Rotterdam;
  • Marathon Eindhoven powered by ASML;
  • Singelloop Utrecht;
  • Almere City Run;
  • Maastrichts Mooiste;
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je de 11e gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.