Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doetinchemse passie gebundeld met Oostenrijkse kwaliteit

Aangeboden door Alpenwijn 20 september 2019

Ze bezoeken wijnboeren, proeven de producten en willen alles weten over hun passie. Christel en John Kobus zijn verliefd op Oostenrijk en vooral op zijn wijnen en likeuren. In hun winkel Alpenwijn willen ze deze passie dolgraag delen met Doetinchemmers.

Wie binnenstapt bij de winkel aan de Missetstraat waant zich in een woonhuis. Mooie grote ramen, een kleine ouderwetse haard in de hoek en vooral een warme huiselijke sfeer. “We zijn toch echt een wijnwinkel”, zegt Christel lachend. Toch krijgt zij van veel klanten te horen dat het voelt als een soort proeflokaal. “Dat is alleen maar een mooi compliment.”

18 wijnboeren

Opvallend genoeg hadden de ondernemers eigenlijk nooit het idee om een winkel te beginnen. “Vanaf mijn twintigste kom ik al in Oostenrijk. Ik ben helemaal weg van het land, John ook trouwens.” Samen bezoeken zij daar vaak wijnboeren. Vorig jaar zelfs naar 18 boeren in het Alpengebied.

Christel Alpenwijn
Bron: redactie indebuurt Doetinchem

‘Waarom ook niet’

Tijdens dit ‘wijntripje’ belde hun oudste zoon, met de vraag of zij naar het likeurenbedrijf Prinz wilden gaan. Het Oostenrijkse likeurenmerk, bekend bij menig skiër, wilde namelijk de Nederlandse markt op. Christel: “Waarom ook niet? We waren toch in Oostenrijk. John geeft zelf ook wijnproeverijen en de schnaps vond hij een mooie aanvulling.” Uiteindelijk liep de hobby uit de hand. Huize Kobus kon de voorraad wijn en likeur niet meer aan. “Toen ontstond het idee een winkeltje te openen. Dit pand kwam vrij en we besloten de sprong te wagen.”

Doetinchem veroveren

Sinds vrijdag 28 juni is Alpenwijn hét uithangbord voor wijn en likeuren uit het Alpengebied. “We hebben overigens ook gin, cognac, whisky en azijn uit het gebied”, vult Christel snel aan. Gestaag willen de ondernemers de Doetinchem en zijn horeca veroveren met de alcoholische lekkernijen. “Het moet wel bijzonder blijven, dus we nemen de tijd”, zegt Christel.


Meer over Alpenwijn ontdekken?

Alpenwijn

Vandaag gesloten

Missetstraat 9 , Doetinchem

adv.