Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze jonge ondernemer leeft de ‘Doetinchem Dream’ bij New York Pizza

Aangeboden door New York Pizza 28 juni 2019

Van krantenjongen tot miljonair, de American Dream. Wie droomt er nou niet van zo’n carrièrepad? De Doetinchemse Roy Leuverink (23) leeft zijn eigen droom: van pizzakoerier tot eigenaar van New York Pizza in Doetinchem.

“Ik dacht pizzakoerier, waarom ook niet.” Jaren geleden zocht Roy een baantje om de zomermaanden door te komen. Eigenlijk net als iedereen van zijn leeftijd. Hij werd pizzakoerier bij New York Pizza in Doetinchem. “Deze baan beviel mij eigenlijk prima. Ik had het goed naar mijn zin en ben blijven hangen”, zegt de jonge ondernemer. Na een jaar ging hij ‘naar binnen’. Daar pakte hij steeds meer functies op tot zijn baas hem wilde spreken: “Hij kwam met de vraag of ik zijn zaak wilde overkopen.”

Hoe overtuig ik mijn vader?

Daar sta je dan. Begin twintig en een unieke kans om je eigen zaak te runnen. “Van kinds af aan wilde ik al voor mezelf werken, maar had nog niet voor ogen in welke business dat zou zijn. Toen kwam deze kans bij New York Pizza, dus ben ik flink gaan nadenken over mijn toekomst.” Zelf was hij er vrij snel uit. Zijn ouders waren echter minder snel overtuigd. “Ik kom niet uit een ondernemersgezin, dus voor hen was het ook even schrikken. Begin twintig en dan al je eigen zaak. In mijn familie zitten wel ondernemers. Zij adviseerden mij volop. Uiteindelijk ging ook mijn vader overstag.”

Vaste klanten waren zo geregeld

Roy kreeg de financiering rond en doorstond de screening. Niets stond de ondernemer nog in de weg om zijn droom te verwezenlijken. Hij viel met zijn neus in de boter, want New York Pizza liep al prima in onze stad. “Het concept stond al, dus dat was ideaal. Daarnaast krijg ik veel steun vanuit andere franchisers. Lekker binnenkomen dus”, zegt Roy. Ook zijn vaste klanten had hij zo te pakken: “Mijn vrienden vinden het super dik dat hun maat de eigenaar is van de New York Pizza. Ze zijn vanaf dag één kind aan huis.”

New York Pizza, Roy Leuverink
Bron: New York Pizza

Kijkje in twee keukens

Roy had zelf al langere tijd de gedachte om ooit de zaak over te nemen van zijn voormalige baas. “Vooraf had ik nooit gedacht dat ik ooit een pizzazaak over zou nemen, maar ik hier kan ik echt doen wat ik leuk vind.” Hij werkte hard en deed er alles aan om zoveel mogelijk van het bedrijf te weten. Tijdens zijn versnelde studie ondernemerschap in Nijmegen werkte hij ook daar bij de New York Pizza. “Ik ben altijd al een harde werker geweest. No nonsense. In deze periode probeerde ik bij beide filialen zoveel mogelijk op te steken. Daar pluk ik nu de vruchten van.”

Dicht bij de mensen

Nog altijd is de Doetinchemse ondernemer pas 23 jaar oud. Veel van zijn personeel is niet eens veel jonger dan hijzelf. Volgens Roy is dit niet per se een nadeel: “Het is dubbel. Een ouder iemand heeft wellicht meer afstand tot het personeel. Ik sta heel dicht bij de mensen, dat ervaart iedereen als positief.” Hoewel nieuw personeel soms raar opkijkt van zijn leeftijd, heerst er een uitstekende sfeer binnen het bedrijf. “Er is veel interactie en we gaan wel eens met z’n allen op stap. Welke baas kan dat nou zeggen?”

Handen uit de mouwen

Zelf steekt Roy ook graag de handen uit de mouwen. “Ik ben dan wel de baas, maar ben eigenlijk altijd operationeel op de werkvloer.” Zo bakt hij zelf pizza’s, maakt schoon of helpt klanten. “Dat hoeft niet binnen het concept van New York Pizza, maar het is mijn manier van werken.” Door zo nauw betrokken te zijn met zijn zaak weet Roy ook goed wat er over de toonbank gaat. “Wij zetten in Doetinchem in op kwaliteit en service. De pizza moet goed zijn en zo snel als mogelijk bij de klanten. Kwaliteit gaat echter boven kwantiteit.”

New York Pizza, Roy Leuverink
Bron: New York Pizza

Toekomstmuziek

Hoewel Roy al hard op weg is met zijn ‘Doetinchem Dream’ heeft hij nog de nodige toekomstplannen. Aan ambitie geen gebrek bij de ondernemer. “Het gaat nu lekker en ik zit helemaal op mijn plek bij New York Pizza in Doetinchem. Toch droom ik ervan om ooit multi-franchiser te worden.” Voor Roy is dit het ideale moment om carrière te maken: “Ik ben jong en heb niemand om rekening mee te houden. De aankomende jaren kan ik maximaal gaan. Vol gas naar de toekomst.”

Tips van de ervaringsdeskundige

Droom jij ook van je eigen onderneming? Roy heeft een paar tips. “Als je iets voor ogen hebt, ga er dan vol voor. Daarnaast moet je anderen advies durven vragen. Zeker als je zo jong bent, kun je niet alles weten. Leer gaandeweg de fijne kneepjes van het vak.” Volgens de ondernemer kom je nergens zonder hard te werken. “Laat zien wat je kunt en wellicht heb je ooit ook je eigen New York pizza of een andere onderneming.”

Hebben jullie nu ook zin gekregen in een heerlijke pizza? Bekijk dan snel het aanbod van New York Pizza Doetinchem. 


Meer over New York Pizza ontdekken?

New York Pizza pizzeria's

Gesloten16:00 - 22:30

Terborgseweg 31a, Doetinchem

Bekijk meer:pizzeria's

Lees ook:

pizza unsplash

Altijd lekker! 5 x pizza eten in Doetinchem

Bella Italia. Het land waar zo ontzettend veel lekkere dingen vandaan komen: ijs, pasta, tiramisu, l...

adv.