Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Doetinchemse theemagnaat heeft meer dan 300 soorten thee

Aangeboden door Koffiebranderij & Theepakkerij Venetië 14 december 2019

Wauw! Met meer dan 300 soorten thee is Koffiebranderij & Theepakkerij Venetië een ware ‘theemagnaat’ in de regio. Tal van klassieke en speciale theesoorten zijn te koop in de winkel. Zelfs uit Ierland en Canada bestellen mensen thee van Koffiebranderij Venetië. Deze specialiteiten moet je echt volgens eigenaar Rob Jansen echt eens proeven:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Groene thee

thee bij Koffiebranderij Venetië
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Je kunt haast niet meer om groene thee heen. Deze theesoort is goed voor werkelijk alles, maar er wordt soms wat negatief over gedacht. Onterecht! Ze zijn juist bijzonder en smaakvol. Neem bijvoorbeeld de Chinese Lung Ching. Deze groene biologische thee heeft een lichtzoete geur en milde smaak. Hij behaalde niet voor niets de eervolle vermelding ‘thee van de keizer’. 

Rob raadt ook de Japanse Genmaicha aan. Deze biologische groene thee van Koffiebranderij Venetië is licht van kleur en je proeft duidelijk geroosterde noot. De Genmaicha bevat een traditionele mix van Bancha en geroosterde bruine rijst.

Befaamd in Doetinchem

Venetië-doetinchem-theesoorten (6)
Foto ter illustratie. Redactie indebuurt Doetinchem

“Klanten vragen vaak of wij dé thee met noten hebben. Daarmee doelen ze op de thee die je bij Stretto kunt bestellen”, zegt Rob. Ben je ook zo’n fan van deze ‘befaamde’ thee? Probeer dan eens de melange van gebrande amandelen. Deze thee van Koffiebranderij Venetië is heerlijk in de wintermaanden.

Thee op eenzame hoogte

venetie-doetinchem
Foto ter illustratie. Redactie indebuurt Doetinchem

Theeliefhebbers opgelet! Er is meer in de wondere wereld van thee dan de alom bekende English Breakfast. Probeer bijvoorbeeld eens de Ceylon OP Pettiagala uit Sri Lanka. Het bijzondere aan deze thee van Koffiebranderij Venetië is dat de thee is geteeld op 1000 meter hoogte. Deze Ceylon is een frisse en aromatische zwarte thee. 

Liever iets minder uit de hoogte? Probeer dan Té Sano. Dit is de meest verkochte kruidenmelange uit het theeassortiment van Venetië. Deze melange verrast zowel warm als koud gedronken je smaakpapillen.

De favoriet van Rob

Rob, thee bij Koffiebranderij Venetië
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Na lang wikken en wegen is het hoge woord eruit. De Earl Grey is en blijft de favoriet van de Doetinchemse theemagnaat. “Lastig kiezen met zoveel smaken, maar dit drink ik toch het vaakst.” Toch blijft het volgens Rob fascinerend hoeveel bijzondere soorten thee er bestaan: “Neem bijvoorbeeld de Silver Needle. Deze thee kost €180,- per kilo! Bijzonder. ”

Thank God it’s Christmas

thee bij Koffiebranderij Venetië
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Eén van de mooiste en gezelligste periodes van het jaar is bijna aangebroken: Kerstmis. Dat vier je natuurlijk met de kerstthee van Koffiebranderij Venetië. Rob heeft diverse smaakvolle theesoorten voor je in de aanbieding. Vanzelfsprekend wordt dit leuk ingepakt.

Zoek je nog een ander origineel kerstcadeau? Wip eens langs bij Koffiebranderij & Theepakkerij Venetië! Dit is namelijk geen gewone koffie- en theewinkel. Door het ruime assortiment in koffie, thee, zoetwaren en accessoires is Venetië een begrip in Doetinchem. 


Meer over Koffiebranderij & Theepakkerij Venetië ontdekken?

Koffiebranderij & Theepakkerij Venetië speciaalzaken

Gesloten09:30 - 17:30

Heezenstraat 39, Doetinchem

Bekijk meer:speciaalzaken

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.