Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow! Zo vermogend is de gemiddelde Doetinchemmer

Door Carin van der Meij 20 oktober 2020

Als je in Doetinchem woont, dan heb je voor je gevoel al de jackpot gewonnen. Als we het over harde knaken gaan hebben, hoe rijk zijn Doetinchemmers dan? Steeds rijker, blijkt uit de cijfers van het CBS.

Ieder jaar berekent het CBS het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens. Wat valt er onder een vermogen? Denk aan alle euro’s op de bank- en spaarrekening, maar ook het geld dat je in een woning of bedrijf investeert. Schulden worden van het totaalbedrag afgetrokken.

Gemiddeld vermogen in Doetinchem

Let’s talk numbers, maar vergeet niet: het gaat dus om het gemiddelde vermogen in 2019 van een huishouden in Doetinchem. In 2018 was dit 33.300 euro. In 2019 44.200 euro – een stijging van 32,7 procent!

Vermogen in Nederland

Landelijk gezien was 2019 voor heel het land een financieel goed jaar. Het gemiddelde vermogen is ten opzichte van een jaar eerder met 12.000 euro toegenomen. Dat betekent dat de helft van alle huishoudens een vermogen van minimaal 49.800 euro had. Volgens het CBS ligt dit voornamelijk aan het feit dat de woningen in waarde blijven stijgen.

Bekijk meer cijfers

Nieuwsgierig naar meer cijfers? Bekijk hieronder het gemiddelde vermogen van jouw woonplaats en gluur gelijk even bij je buurgemeenten.

Lees ook:

Sligro, Hanos en Makro weer open voor iedereen (ook zonder pasje)

Je hebt het misschien al gemerkt, de drukte in de supermarkten neemt toe en online boodschappen best...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.