Tover de zonnebril maar uit de la: we krijgen zacht lenteweer!

Door Melisa Verheijen 11 februari 2019

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is het écht zo: de zonnebril mag weer op. We krijgen deze (en een deel van volgende) week lenteweer. Het zonnetje gaat schijnen, de kans op neerslag is nihil en de temperatuur loopt lekker op. Héérlijk!

Oké, niet té overmoedig worden… Het terras hoeven we nog niet op. Vanaf donderdag 14 februari begint het lenteachtig weer en dan kan de temperatuur overdag oplopen tot zo’n 12 graden. De regen blijft voorlopig even in de lucht; volgens weeronline zien we tot en met maandag 18 februari elke dag een zonnetje. Oh yeah!

Weinig kans op neerslag

Na regen komt zonneschijn? Jazeker! De kans op neerslag is de komende dagen erg klein. Pas op woensdag 20 februari is er 65 procent neerslagkans, daarvoor en daarna is die kans aanzienlijk minder. Kortom: lente is coming! 

’s Nachts nog wel koud

De zonnebril mag dus uit de la. En de winterjas terug in de kast? Uh, nee: het kan ’s nachts gewoon afkoelen tot rond het vriespunt. En niks is zo onvoorspelbaar als het weer, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maar tóch, de mooiste tijd van het jaar komt eraan!

tuincentrum-peer-doetinchem-z8

7 dingen die je móet weten om je tuin lenteklaar te maken

Is je tuin nodig aan een voorjaarsbeurt toe, maar heb je - net als wij - geen groene vingers en geen...

Meer over

Nieuws Weer

adv.