Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Onstuimig weer op komst: ‘Het blijft stevig doorwaaien’

Door Carin van der Meij 21 oktober 2020

Op deze onstuimige dag, met zelfs een kleine kans op een storm, wil je het liefst binnenblijven. Pantoffels, dekentje en een warm drankje: dit zijn dan ook de belangrijkste ingrediënten van woensdag 21 oktober. Zoals meteoroloog Yannick Dammen van Weeronline zegt: “Het is gewoon herfst.”

“In de ochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In de loop van de middag en avond wordt het onstuimig”, verwacht de weerexpert.

Vooral harde windstoten in de kustgebieden

Yannick vertelt aan indebuurt dat het vooral in de kustgebieden flink gaat waaien. “Aan de kust kun je wel windstoten van tachtig tot honderd kilometer per uur verwachten. Landinwaarts is het een stuk rustiger.” Moeten de kustgebieden zich klaarmaken voor een storm? Yannick: “Als het een uur flink blijft doorwaaien met windkracht negen, dan kunnen we spreken van een officiële storm. Ik verwacht dit eerlijk gezegd niet, misschien heel eventjes aan de noordwestkust.”

 

Doetinchem Weer

 

Vanwege de zware windstoten heeft het KNMI voor de middag en avond van woensdag 21 oktober code geel afgegeven voor de kustgebieden. Ook Doetinchem voelt hier wel wat van. Wil jij nog even naar buiten vanmiddag? Houd dan rekening met windstoten.

Wel warme temperaturen

Opvallend is dat de temperaturen vandaag hoger zijn dan normaal. “De stevige wind blaast veel warme lucht over ons land, waardoor het zacht weer is met een maximumtemperatuur van 17 graden in het noordelijk kustgebied tot 21 graden in het zuidoosten.” Wat kunnen we voor de rest van de week verwachten? Yannick: “Het onstuimige weer is alleen woensdag, alhoewel het komende dagen wel stevig blijft doorwaaien.”

Misschien wil je dit ook lezen:

de jaren 30

Amsterdam versus Doetinchem: kijk en vergelijk deze huizenprijzen

Als je regelmatig op Funda kijkt, dan ben je bekend met de hoge huizenprijzen in Doetinchem. Maar al...

De Martinikerktoren in Doesburg kleurt blauw voor de Verenigde Naties

Niet gek opkijken als je de Doesburgse kerk blauw verlicht ziet wanneer je er langs rijdt. Tot zater...

Carlijn uit Doetinchem lacht het hardst: ze wint ‘De Lach van 10’ jackpot

Ken jij het populaire radiospel De Lach van 10? Radio 10-luisteraar Carlijn Veenes uit Doetinchem he...

Meer over

Nieuws Weer

adv.