Doetinchemse Talicia (18) wint bijzondere titel tijdens Miss Curve Nederland 2022: ‘Onwijs trots’

Talicia Angenent uit Doetinchem won de titel 'Miss PT Bridal 2022' tijdens de missverkiezing Miss Curve Nederland 2022 | Foto: Marcel van den Berg

Spannend, emotioneel, maar vooral onvergetelijk. Zo omschrijft de 18-jarige Talicia Angenent uit Doetinchem de finale van Miss Curve Nederland 2022. Afgelopen zaterdag deed de Doetinchemse finaliste mee aan de missverkiezing en werd ze gekroond tot Miss PT Bridal 2022: ”Dit pakt niemand mij ooit nog af!”

Meedoen aan een missverkiezing had ze nooit durven dromen, vertelde Talicia eerder in een interview op indebuurt. Op de basisschool had Talicia het namelijk niet altijd makkelijk. ”Vroeger voelde ik mij nooit goed en mooi genoeg. Ik was altijd het vollere meisje van de klas en had het idee dat iedereen mij ook zo zag. Jarenlang heb ik me alleen gevoeld en heb ik mij vergeleken met anderen. Ook omdat ik altijd van klasgenoten hoorde dat ik veel mooier zou zijn als ik slanker was. Dat raakte mij enorm. Het zorgde er ook voor dat ik nog veel onzekerder werd.” Totdat de Doetinchemse schone de verkiezing Miss Curve Nederland ontdekte.

Miss Curve Nederland 2022

Bij iedere missverkiezing draait de wedstrijd om fysieke schoonheid, persoonlijkheid, kennis en talent. Hoewel bij veel missverkiezingen vrouwen met maat 34 of 36 op het podium staan, richt Miss Curve Nederland zich op vrouwen vanaf maat 40. ”Alle vrouwen zijn mooi zoals ze zijn en verdienen een kans om mee te doen aan een missverkiezing. Je hoeft niet alleen maar mooi te zijn als je een kleine maat draagt”, aldus Talicia.

Tekst gaat verder onder de Instagrampost >

Gekroond tot Miss PT Bridal 2022

Na vele voorbereidingen, het werven van stemmen, trainingen, fotoshoots en de samenwerkingen met haar partners Broeken Binkie en lingeriewinkel Donna Piú, was het afgelopen zaterdag 11 juni eindelijk zover: de grote finale van Miss Curve Nederland 2022. Helaas eindigde Talicia niet in de top drie, maar werd ze wél gekroond tot Miss PT Bridal 2022; een subtitel binnen de missverkiezing voor de mooiste dame in een bruidsjurk. ”Ik ben ongelooflijk trots dat ik Miss PT Bridal 2022 ben”, deelt de Doetinchemse op haar Instagrampagina. ”Dit is echt een herinnering voor het leven en pakt niemand mij ooit nog af!”

Lees meer over Talicia

De langgekoesterde wens van Talicia werd werkelijkheid: meedoen aan een missverkiezing. De redactie van indebuurt feliciteert de Doetinchemse met de kroning van de titel ‘Miss PT Bridal 2022’. Meer weten over Talicia en haar bijzondere verhaal? Check het hier!

Ook interessant:

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Tip! Zo stuur je gratis een kaartje naar een andere Doetinchemmer”

Tip! Zo stuur je gratis een kaartje naar een andere Doetinchemmer

Ga naar “5 x waarom je op indebuurt wilt stemmen voor Website van het Jaar”

5 x waarom je op indebuurt wilt stemmen voor Website van het Jaar

Ga naar “Even een frisse neus: check hier alle bankjes in Doetinchem”

Even een frisse neus: check hier alle bankjes in Doetinchem

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Mantel S/M en L/XL € 59,99”

Mantel S/M en L/XL € 59,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Pantoffels 36/37 t/m 40/41 € 19,99”

Pantoffels 36/37 t/m 40/41 € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Productiemedewerker dagdienst”

Productiemedewerker dagdienst

 • Seesing Flex
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Klantenservice medewerker”

Klantenservice medewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Proeftijd: Meet & Greet”

Proeftijd: Meet & Greet

 • Tempo-Team
 • Fulltime