Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wát een knal! Dit is wat we weten over de plofkraak in Doetinchem

Door Melisa Verheijen 12 april 2019

Inwoners van Doetinchem zijn donderdagavond enorm geschrokken. Aan de Houtmastraat is rond 23.15 uur een plofkraak gepleegd op een pinautomaat van de ABN AMRO, meldt de Gelderlander. De explosie was goed te horen in de stad, lezen we op social media: ‘Wat een knal in Doetinchem, niet normaal.’

Het dagblad meldt dat er voor zover bekend, niemand gewond raakte bij de explosie. Vermoedelijk is er voor de kraak een gasfles gebruikt. Het gebouw waarin de pinautomaat zat is verwoest, aan een kant is de gevel ingestort. Getuigen hebben twee jongens op een scooter zien vluchten. De politie is nu op zoek naar deze mannen.

Aldi

Supermarkt Aldi, dat dichtbij het verwoeste gebouw staat, zou vanochtend de deuren weer openen na een lange verbouwing. De winkel, maar ook andere zaken in winkelcentrum Overstegen, zullen later vandaag open gaan.

Ook al plofkraak in 2017

De pinautomaat van de ABN Amro is al vaker slachtoffer geweest van plofkraken. In maart 2017 werd dezelfde pinautomaat ook opgeblazen, alleen toen mislukte de kraak. Wat er nu aan buit is meegenomen is nog niet bekend.

Lees ook:

plofkraak Doetinchem

Update plofkraak: omliggende winkels ontruimd (VIDEO)

De winkels rondom de pinautomaat van ABN Amro in Doetinchem zijn ontruimd. De Explosieve Opruimingsd...

 

Meer over

112 Nieuws

adv.