Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat doen die mysterieuze rode knoppen in de stad?

Door Melisa Verheijen 20 december 2017

Heb jij vandaag de rode knoppen in de stad al gespot? Wij wel! En wat wáren we nieuwsgierig wat er zou gebeuren als we erop zouden drukken.

Zouden we een prijs winnen? Zouden ze van alle kanten op ons af komen met een confettikanon? Onze fantasie ging met ons op de loop. Er was maar één manier om erachter te komen. Inderdaad.. Op die rode knop drukken!

Interactieve etalages

Té leuk! Op vijf plekken in de stad vind je zo’n knop en bij elke winkel gebeurt er weer wat anders. Een kerstdorp dat tot leven komt, een eland die gaat zingen of het begint ineens te sneeuwen in een etalage. Zo komen wij wel in de kerststemming.

Wie hierachter zitten? Het Centrummanagement Doetinchem: “We willen gezelligheid in de stad en mensen triggeren om te blijven hangen. Als je de rode knoppen volgt, loop je als een slinger door de stad. Hebben jullie ze allemaal al gevonden?”

Drukken maar!

Wij hebben natuurlijk even een rondje gewandeld in het centrum en maakten voor jullie ‘de rode knoppen route’. Begin bij de Waterstraat, loop door naar de Boliestraat, neem een kijkje in de Hamburgerstraat, vergeet de Heezenstraat niet en eindig in de Catharinastraat. Drukken maar!

adv.