Waarom trainer Henk de Jong afscheid neemt van de superboeren

Door Melisa Verheijen 12 maart 2019

Trainer Henk de Jong heeft maandag laten weten dat hij aan het einde van dit seizoen De Graafschap gaat verlaten. “Ik neem de beslissing met pijn in mijn hart, maar het is tijd om voor mijn gezin te kiezen”, vertelt hij in een filmpje op de Facebookpagina van de club. 

De trainer wil meer bij zijn gezin in Friesland zijn. Hij reist 2,5 uur heen en 2,5 uur terug en dat is natuurlijk geen pretje. Een verhuizing naar Doetinchem is geen optie. “Ik heb vier kinderen. Grote jongens die studeren en een klein mannetje en klein meisje die op school zitten. Dat wordt te complex.”

Eredivisie

“Tot de laatste dag zal ik er alles aan doen om de club in de eredivisie te houden.” Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. De Gelderlander vraagt in een poll wie de nieuwe trainer moet worden. Wat vinden jullie?

Henk de Jong kiest voor gezin

Henk de Jong heeft vandaag de spelers, staf, directie en het personeel ingelicht dat hij na dit seizoen kiest voor zijn gezin in Friesland en dus geen nieuw contract tekent bij De Graafschap 😢"Ik heb deze beslissing met pijn in mijn 💙 hart genomen. Dit is een unieke club, maar ik kon niet anders, Team 'De Jong' heeft mij nodig. Ik maak het sezoen gewoon netjes af en ga er alles aan doen om deze club in de Eredivisie te houden."

Posted by De Graafschap on Monday, 11 March 2019

huldiging-graafschap-doetinchem-2

In beeld: superboeren terug naar hoogste niveau; Doetinchem op z’n kop

Het pinksterweekend zit erop, maar wát was het fijn! En dat heeft natuurlijk alles te maken met De G...

Meer over

Nieuws Sport

adv.