Waarom de #Doeslief campagne redacteur Melisa aan het hart gaat

Door Melisa Verheijen 14 maart 2019

De #Doeslief campagne van SIRE heb je vast voorbij zien komen. Zo niet: deze hashtag is in het leven geroepen in de hoop dat we allemaal wat liever tegen elkaar gaan doen. Een top initiatief als je het redacteur Melisa vraagt. 

Een caissière die de volle laag krijgt omdat ze een spaarzegel te weinig heeft gegeven, een conducteur die wordt uitgescholden omdat hij per ongeluk een reiziger voor de tweede keer controleert of een middelvinger van iemand in de auto op de snelweg, omdat je niet 130, maar 110 kilometer per uur rijdt. Met de campagne #Doeslief wil SIRE huftergedrag tegengaan.

Wijzen

Of in ieder geval mensen bewust maken. Het is natuurlijk makkelijk om te wijzen, maar iemand vertelde mij ooit: ‘Als je naar een ander wijst, wijzen er drie vingers naar jezelf.’ Goed om die caissière dus een gemeende ‘Hallo’ en ‘Fijne dag’ te wensen, een conducteur een glimlach te bieden, ook al had ie mijn kaartje misschien al een keertje gecontroleerd en mijn geduld te bewaren op de weg. Een paar minuten later op de redactie binnenstappen is vast geen probleem.

Social media

Als online redacteur krijgen we gelukkig geen middelvinger of live scheldpartij naar ons hoofd geslingerd, maar op internet zijn er veel andere manieren om je ongenoegen te uiten. Zo zijn wij bij indebuurt mensen en maken we weleens een foutje. We schrijven misschien een artikel waar je minder geïnteresseerd in bent of we zijn af en toe voor je gevoel iéts te hiep-hoi in de verhalen die we schrijven over onze geliefde stad.

Als we soms een (anonieme) mail openen of onder de Facebookreacties scrollen, schrikken we dan ook weleens. Het zijn geen woorden om te herhalen, daar maak ik mijn tekst liever niet aan vuil. Maar toen ik de #Doeslief campagne zag, ging mijn gedachte meteen uit naar de ‘liefdesbrieven’ die mij pijn in mijn buik hebben bezorgd.

Doeslief

Natuurlijk hebben wij 99,9 procent alleen maar leuke indebuurt lezers die ons leuke tips geven en ons een mail sturen met opbouwende kritiek als wij een foutje maken. Dank jullie wel daarvoor! Met jullie feedback maken we indebuurt een awesome platform. Aan die 0,01 procent zou ik willen zeggen: Doeslief!

date-doetinchem

Zó tof! Dit restaurant in Doetinchem gaat First Dates nabootsen

Smullen jullie ook altijd van het tv-programma First Dates? De eigenaresse van LEV, Marlon Natrop, k...

Lief: Doetinchemse juf Marjolein schrijft ode aan het onderwijs

Dapper: gepeste Kaya start bijzondere challenge tegen pesten

Meer over

Nieuws

adv.