Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[UPDATE] Overlast door jongeren in de wijk Overstegen: bekogeling eieren

Door Kelly Heerink 30 november 2020

Na twee weken rust, was het dinsdagavond weer zover: overlast in de wijk Overstegen door jongeren. Buurtbewoners én handhavers werden bekogeld met mandarijnen en eieren, dat schrijft de Gelderlander.

De overlast is afkomstig van verschillende groepen rond de dependance van basisschool De Hogenkamp in de Houtsmastraat.

Vuurwerk afsteken

,,De overlast bestaat uit pestgedrag naar de buurt toe, rotzooi maken en het vertonen van baldadig gedrag’’, laat de politie weten via social media. ,,De laatste tijd wordt vaak (zwaar) vuurwerk afgestoken. Het gevolg is dat de buurtbewoners zich niet meer veilig en prettig voelen in hun buurt.’’

‘Vliegen alle kanten op’

Overlast op en rond het schoolplein is er al jaren. Sinds corona begon, is dit alleen maar toegenomen. Naast het afsteken van vuurwerk, vernielen en treiteren de jongeren ook. Volgens ingewijden gaat het om een groep van ongeveer veertig à vijftig jongeren tussen de 12 en 17 jaar oud uit diverse wijken in Doetinchem.
Bij meldingen van overlast neemt de politie een kijkje, maar als ze er aankomen ‘vliegen ze vaak alle kanten op’. Daarom is er een drone ingezet om te zien wat er zich afspeelde.

Iedereen veilig moet kunnen wonen in Doetinchem, aldus de gemeente.

Update 30 november:

“Twee eieren knalden rond 10.30 uur ’s avonds tegen het raam van onze woonkamer”, zegt een buurtbewoner. “Bij de buren aan beide zijden gebeurde hetzelfde. Ik zat te trillen in mijn stoel.” Daarnaast was een leraar in gesprek met een moeder en haar dochter op basisschool Hogenkamp, toen er een ei tegen het raam van het klaslokaal werd gegooid. Ook zijn er twee bewoners van de wijk bekogeld.

Geen kattenkwaad meer

De buurt is er klaar mee en stuurt een brief naar burgemeester Boumans. “Dit is geen kattenkwaad meer. Er moet ingegrepen worden”, zegt een vrouw uit de wijk. De politie ziet de toenemende overlast ook. ‘We zijn nog aan het uitzoeken wat er dinsdagavond is gebeurd’, laat een woordvoerder weten.

Misschien wil je dit ook lezen:

Wat een verschil! Zo zagen de Doetinchemse winkelstraten er vroeger uit

Ben jij elke zaterdag te vinden op de Heezenstraat of Hamburgerstraat tijdens je wekelijke shopronde...
Fun Time Sushi & Ramen

Van sushi tot Thais: 11 x Aziatische restaurants in Doetinchem

Is koken niet je ding en ga je het liefst elke dag uit eten? Dan baalde je vast toen er werd beslote...

Gezelligheid! 5 x zo leer je nieuwe mensen kennen in Doetinchem

Je bent net verhuisd naar Doetinchem en kent bijna niemand. Of misschien wil je je vriendenkring uit...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.