Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Taakstraf van 180 uur voor inbreker Villa ’t Veldhoen in Doetinchem

Door Kelly Heerink 16 augustus 2019

De verdachte L.B. (29), die herkend werd op camerabeelden, moest zich woensdag verantwoorden voor de rechter terwijl slachtoffer en eigenaar van Villa ’t Veldhoen Martin Bertels (74) beduusd toekeek hoe hij alles ontkende. Dat schrijft het AD

B. zei stellig niet betrokken te zijn geweest bij de inbraken, die alweer een hele lange tijd geleden plaatsvonden, namelijk op 30 en 31 juli 2016. De politierechter oordeelde dat hij voldoende opnames bij verschillende pinautomaken had gemaakt om hem te veroordelen tot een taakstraf van 180 uur. Daar komt bij: drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar. Ook moet hij Bertels 1950 euro terugbetalen die hij met een gestolen Visakaart heeft gepind.

Sieraden

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf, maar omdat de zaak zo laat op zitting kwam kreeg hij strafkorting. Er loopt ook nog een mishandelingszaak. Bertels: ,,Eind 2017 ben ik verhaal gaan halen bij B. omdat ik mijn geld terug wilde. Maar hij heeft me toen volledig in elkaar geslagen, waar ik nu nog de gevolgen van ondervind.” Foto’s van de verwondingen staan opgeslagen op zijn telefoon. “Hij heeft me ook een gouden ketting van 24.000 euro van mijn nek gerukt. Die heb ik nooit teruggezien.”

Villa Kakelbont

Villa ’t Veldhoen, het huis dat volgens ons veel weg heeft van Pippi Langkous’ ‘Villa Kakelbont’, staat nog steeds (onder bod) op Funda.

villa pippie langkous villa kakelbont doetinchem te koop funda 11

Binnenkijken bij dit Pippi Langkous huis in Doetinchem dat te koop staat

Villa ‘t Veldhoen in Doetinchem staat te koop, lezen we op de site van De Gelderlander. Wie ooit in ...

Meer over

Nieuws

adv.