Stukje metamorfose Terborgseweg is af, zijde stadhuis begin volgend jaar aan de beurt

Door Melisa Verheijen 24 december 2018

Goed nieuws: de Terborgseweg ter hoogte van het centrum aan de zijde van ABN AMRO is klaar en wat ziet het er al mooi uit. Volgend jaar is de kant van het stadhuis aan de beurt. Wat er gaat gebeuren? Dat lees je hier! 

In het nieuwe jaar, om precies te zijn vanaf maandag 7 januari, starten de werkzaamheden op de Terborgseweg aan de zijde van het stadhuis. Aan deze kant wordt gewerkt aan nutsvoorzieningen, riolering en de weginrichting. Dit deel van de weg is dan ook niet meer open voor verkeer.

Melkweg en Spinbaan

Aan de andere kant van de straat, als je de stad uit gaat, kun je voorlopig ook nog niet rijden in verband met de historische vondst die daar is gedaan. De Melkweg en de Spinbaan zijn vanaf de kerstdagen weer toegankelijk voor verkeer, waardoor ondernemers aan de Terborgseweg, de markt en het stadhuis bereikbaar blijven.

Raadhuisstraat afgesloten

De kruising van de Terborgseweg met de Raadhuisstraat moet er ook aan geloven. De laatst genoemde straat wordt vanaf 7 januari vanaf de Nieuwstad tot aan de IJsselkade tijdelijk een eenrichtingsweg, in de richting van de IJsselkade. Maar, tussen 11 en 29 maart wordt de Raadhuisstraat tussen de Nieuwsstad en de IJsselkade drie hele weken afgesloten. Alle werkzaamheden aan de centrumkant zijn naar verwachting op 29 maart 2019 gereed. Fijn!

Terborgseweg raadhuisstraat Doetinchem
Google Maps

Middendeel Terborgseweg

De wegwerkers gaan op het middelste gedeelte van de Terborgseweg (tussen de Emmastraat en de Melkweg) in de tussentijd gewoon door. Auto’s kunnen in twee richtingen blijven rijden, doordat er gebruik wordt gemaakt van de parallelweg. Let hier op je snelheid! Dit is tijdelijk een dertig kilometer zone.

Stationszijde

En hoe het met de stationszijde zit? Deze werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

Terborgseweg 6

Update werkzaamheden: wij hebben nieuws over de Terborgseweg

We hebben een update over de Terborgseweg voor jullie in petto. De werkzaamheden aan de stationszijd...
wonen aan het water Doetinchem nieuwe haven 8

Bijzonder: Doetinchem krijgt eigen stadsgracht

Doetinchem wordt op allerlei manieren nóg mooier gemaakt, zo zijn wegwerkers druk aan het werk op de...

adv.