Steeds meer leegstand in Doetinchem; hoe moet dat nu met onze stad?

Door Melisa Verheijen 13 mei 2019

De leegstand in Doetinchem. Een onderwerp dat steeds vaker voorbij komt bij de koffieautomaat, op verjaardagen of in de rij bij de supermarkt. Want, hoe moet het nou met onze stad? 

De economie mag dan booming zijn, op verschillende plekken in dé winkelstad van de Achterhoek is dat niet te merken. Voor onze collega’s van de Gelderlander een reden om de straat op te gaan. Ze interviewen inwoners en centrummanager Jos Tiemessen.

Leegstand

Het is geen geheim dat er steeds meer winkelpanden in Doetinchem leeg (komen te) staan. CoolCat sluit de deuren, we kunnen straks niet meer shoppen bij America Today en onlangs kwamen we er ook achter dat Modezaak Remmelink in de Catharinastraat gaat stoppen.

Mysterie

Ontzettend jammer dat er zoveel zaken sluiten en nog teleurstellender is dat veel panden nog geen nieuwe invulling hebben. Denk aan het oude pand van Piet Zoomers en de achterzijde van de V&D. Gelukkig zijn er ook bekende panden die wél een nieuwe invulling hebben gekregen. Zo hebben we een spiksplinternieuw H&M in de Hamburgerstraat en zal restaurant De Beren in het oude pand van H&M trekken.

lege panden raadhuisstraat Rowan Jansen

Parkeerkosten, lege panden en meer: dit kan er volgens jullie beter in Doetinchem

De gemeente vraagt aan haar inwoners wat er beter kan in de stad. De mensen die een briljant idee he...

Balen: ook in de Catharinastraat sluit een modezaak

CoolCat sluit alle winkels en gaat alleen online verder

Gemeente stelt vraag aan haar inwoners: wat kan beter in Doetinchem?

adv.