Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Volkszanger Tinus Hoekstra over zijn gloednieuwe ballad ‘Zoals ik vroeger deed’

Door Amber Hagemeijer 27 november 2020

Het is weer tijd om uit volle borst mee te zingen! De Doetinchemse zanger Tinus Hoekstra heeft 26 november namelijk een nieuw nummer uitgebracht. En het is een ander nummer dan je van hem gewend bent. Wij hebben hem hierover aan de tand – of stemband – gevoeld. 😉

Zoals ik vroeger deed heet zijn nieuwe nummer. “Het gaat over een man die vroeger altijd in het café zat, vaak dronken thuiskwam en veel ruzie had met zijn vrouw. Nu heeft hij zijn leven gebeterd en heeft hij een nieuwe vrouw met wie hij dolgelukkig is samen”, vertelt Tinus.

Rustig nummer

Als we hem vragen of het een persoonlijk nummer is, lacht hij en zegt: “Gelukkig niet!” Het nummer is geschreven door zijn producer Frank Verkooyen en is anders dan je van Tinus gewend bent. “Normaliter zing ik vlotte liedjes en dat is dit nummer niet. Ik vind het een erg mooi en rustig nummer dat goed past bij deze rare tijd”, aldus de volkszanger over zijn gloednieuwe ballad.

Al een maand of acht thuis

Hoe gaat het Tinus eigenlijk af met zijn zangcarrière in coronatijd? “Slecht”, stelt hij eerlijk. “Ik kan nu niet optreden en het is één en al ellende. Ik zit nu al een maand of acht thuis.” De Doetinchemse had een tijdje naast het zingen ook nog een kringloopwinkel. “Die heb ik ook niet meer. Ik zit nu echt volledig thuis”, vertelt hij.

Bekijk en beluister hier zijn nieuwe nummer:

Meer over lokale artiesten:

Oud Hazesnummer in nieuw jasje gestoken door Doetinchemse volkszanger Wilco

Ik weet het zeker is een oud liedje uit 1983 van de overleden maar nog altijd befaamde André Hazes. ...

Hoe tof! Duo Suzan & Freek en Snelle maakten dit mooie Achterhoekse nummer

Heb jij 'm al gehoord? Het nieuwe nummer De Overkant van Suzan & Freek in samenwerking met Rapper Sn...

adv.