Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oud Hazesnummer in nieuw jasje gestoken door Doetinchemse volkszanger Wilco

Door Kelly Heerink 30 maart 2020

Ik weet het zeker is een oud liedje uit 1983 van de overleden maar nog altijd befaamde André Hazes. “Maar het nummer heeft eigenlijk nooit veel aandacht gekregen”, vindt de 41-jarige volkszanger Wilco Lenderink uit Doetinchem. 

Daarom besloot Wilco het nummer zelf in een nieuw jasje te steken en opnieuw uit te brengen. “Met name als ik in de auto rijd, luister ik dit lied graag. Ik vind de tekst erg mooi.”

‘Gezellige volkse repertoire’

Wilco zingt al professioneel sinds-ie 18 jaar oud is. Naast Nederlandstalige nummers als Als je tranen ziet, Als je bij mij bent en Op straat was er ook nog even een uitstapje in het Engels: Good looking woman. “Maar ik kwam toch weer terecht bij het gezellige volkse repertoire”, zegt hij. Na een rustige periode door de opvoeding van zijn zoon pakte hij het zingen in 2018 weer op.

Zingen in de schuur

Helaas zit het live voordragen van nummers er voorlopig even niet in voor de zanger die volks- en feestmuziek zingt op feesten en partijen. “Ik had een leuke tour opgezet, maar ben al zeventien optredens kwijt, dat is wel zuur.” Zingen blijft-ie uiteraard wel. “Dat doen we gewoon weer lekker ouderwets, in de schuur.”

Bekijk en luister hier het nummer: 

Misschien wil je dit ook lezen:

volkslied-doetinchem-natuur-boek-meisje-unsplash

Wist jij dit? Doetinchem heeft een eigen volkslied en zo gaat ie!

Een aantal regels van het Nederlandse volkslied weten we tijdens een voetbalwedstrijd van de Oranje ...

adv.