Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plek staat Slingeland Ziekenhuis in de Ziekenhuis Top 100

Door Pim Gerritzen 8 november 2019

Super goed! Slingeland Ziekenhuis staat dit jaar op een mooie zesde plek in de Ziekenhuis Top 100 van dit jaar. Vorig jaar stond het Doetinchemse ziekenhuis al op plek 15 en nu bestormen zij dus de top 10.

Doetinchem wist natuurlijk al langer dat Slingeland top is, maar nu krijgt het ziekenhuis ook landelijke erkenning. In de categorie streekziekenhuizen haalde Slingeland Ziekenhuis 80% van het totaal aantal punten dat een ziekenhuis kán halen in de verkiezing.

Op wat worden ziekenhuizen beoordeeld?

Ziekenhuizen in Nederland zijn beoordeeld op maar liefst 33 criteria. Deze zeggen iets over het niveau van de zorg. Denk hierbij aan zaken als: toezicht op medicijngebruik, uitkomsten van veelvoorkomende of juist heel complexe operaties, de kwaliteit van de verpleging of de tijdige start van een behandeling. De Ziekenhuis Top 100 maakt sinds vorig jaar onderscheid tussen algemene- of streekziekenhuizen en topklinische centra. Topklinische ziekenhuizen richten zich op complexe operaties en behandelingen, streekziekenhuizen verrichten vooral basiszorg.

Wil je weten wie de winnaars zijn óf hoe andere ziekenhuizen in de regio het doen? Bekijk dan de hele lijst!

adv.