Onze burgemeester krijgt loonsverhoging: dit verdient hij volgend jaar

Door Melisa Verheijen 14 november 2017

Burgemeester Mark Boumans kijkt straks wel heel blij naar zijn loonstrook. Vanaf volgend jaar krijgt hij, en alle wethouders van Doetinchem, loonsverhoging. Ze incasseren 1,4% meer van het Rijk.

Leuk, die procenten, maar jij vraagt je natuurlijk af hoeveel burgemeester Boumans maandelijks op zijn rekening gestort krijgt. Vanaf 1 januari 2018 is dat €8.660,52 per maand, ongeveer €120,- meer dan het afgelopen jaar. Dat is exclusief de eindejaarsuitkering. Extra leuk: het Rijk heeft besloten dat deze loonsverhoging geldt vanaf 1 januari 2017. De burgemeester en wethouders ontvangen dat extra bedrag dus met terugwerkende kracht.

Massa is kassa

Niet alleen de burgemeester van Doetinchem krijgt een mooi bedrag op zijn loonstrook te zien. De salarisverhoging geldt voor álle burgemeesters van het land. Mocht je zelf spontaan een carrière als burgemeester ambiëren, kies dan meteen voor een grote gemeente. Het salaris is namelijk afhankelijk van het aantal inwoners. Burgemeesters van hele kleine gemeentes (minder dan 8000 inwoners) verdienen € 6.126,69, burgemeesters van hele grote gemeentes (meer dan 375.001 inwoners) krijgen € 11.427,98. Zo zie je maar: massa is kassa!