Nikki Prein is Miss Earth of the Netherlands 2019

Nikki Prein
Bron: eigen foto

Hoe vet: de in Doetinchem geboren Nikki Prein (21) is Miss Earth of the Netherlands 2019. Na haar titel Miss Beauty van Gelderland 2019 mag ze zichzelf nu ook één van de mooiste vrouwen van Nederland noemen. Indebuurt zocht haar daags na haar grote succes thuis in Braamt op.

Nikki is vanzelfsprekend nog steeds in een euforische stemming na haar winst tijdens de missverkiezing in Hilversum. Trots laat ze de door haar gewonnen kroontjes en sjerpen zien en vertelt vol enthousiasme over haar dag. In totaal sleepte ze meerdere prijzen in de wacht. “Ik heb de ‘hoofdtitel’ Miss Earth of the Netherlands gewonnen. Daarmee ben ik ook gelijk Miss Beauty of the Netherlands en mag ik Nederland vertegenwoordigen op de Miss Earth verkiezing in de Filipijnen”, zegt Nikki. Vervolgens somt ze ietwat bescheiden haar andere titels op: “Door hoofdsponsor Hairdreams en medesponsor After Eden ben ik verkozen tot Miss Bikini en Miss Hairdreams. Ook ben ik Miss Charity. Dat komt doordat ik het meeste geld heb opgehaald voor de Linda Foundation.”

Rollercoaster

Haar avontuur begon begin dit jaar toen ze via Instagram werd gescout voor de verkiezing Miss Beauty van Gelderland. Nikki: “Super leuk, maar in het begin was ik wat huiverig. ‘Is dit wel echt’, dacht ik bij mezelf toen de scout mij benaderde.” Haar nominatie bleek de real deal en ze won zelfs de Gelderse titel. Vervolgens kwam ze in een rollercoaster van bijzondere gebeurtenissen. “Vooraf had ik nooit verwacht dat er zoveel bij kwam kijken. Zaken als catwalk- en choreografietraining, maar ook een bezoek aan een dierenpension. Het was veel groter dan ik vooraf had gedacht.”

Nikki Prein
Bron: eigen foto

Het goede maatje

Ook Nikki had voorafgaande aan de missverkiezing twijfels bij het missbestaan. “Heb ik wel het ‘goede’ maatje, is het niet puur een keuring op uiterlijk en is het onderling geen keiharde concurrentiestrijd”, zegt de Achterhoekse schone over de bekende vooroordelen. Niets bleek minder waar. Volgens de beauty wordt er echt gekeken naar de persoon zelf: “Je kunt niet alleen maar mooi zijn. Ik heb echt in mezelf moeten investeren en ben qua persoonlijkheid gegroeid tijdens het traject. Tijdens de finale was ik dan ook niet zenuwachtig. Ik had echt zin om te knallen, dat is wel gelukt denk ik.”

‘Nog gewoon Nikki’

Met een glimlach van oor tot oor vertelt Nikki ons aan de keukentafel in Braamt over de bijzondere avond en de leuke reacties. “Mijn vrienden en familie waren massaal aanwezig tijdens de finale.  In totaal waren er 30. Dat geeft zoveel steun.” Ook haar omgeving is trots op de kersverse Miss Beauty of the Netherlands. Toch krijgt de schone ook de nodige negativiteit over zich heen. Nikki: “Dat is moeilijk en doet natuurlijk pijn. Het is ook raar dat oude bekenden ineens vragen of ik mezelf mooier en beter voel dan hen. Natuurlijk niet! Ik ben niet ineens een heel ander iemand dan een half jaar geleden. Ik ben nog steeds gewoon Nikki.”

Nikki Prein
Bron: eigen foto

Gratis tips

Voor meiden en jonge vrouwen die dromen van een carrière als model heeft Nikki advies. “De belangrijkste tip die ik kan geven is dat ze in zichzelf moeten geloven. Ga er vol voor, ook al krijg je negatieve reacties. Dat klinkt heel cliché, maar je bent wie je bent. Ben daar trots op.” Na het winnen van de missverkiezing hoopt ze een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen. Daarnaast wil ze zichzelf inzetten voor een betere wereld. “We moeten ons bewuster worden hoe we met de natuur moeten omgaan. Kijk naar de Amazone. Dat is toch verschrikkelijk.”

Voor nu gaat de geboren Doetinchemse vooral genieten van alles wat op haar afkomt en keihard haar best doen om hoge ogen te gooien in de Filipijnen. Daar neemt Nikki het op 26 oktober op tegen 90 schoonheden uit alle windstreken van de wereld tijdens de internationale Miss Earth verkiezing.

Lees ook:

 

 

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Krijgen we nog winterweer in Doetinchem? Dit is de weersverwachting voor februari”

Krijgen we nog winterweer in Doetinchem? Dit is de weersverwachting voor februari

Ga naar “Handig! De artikelen van indebuurt Doetinchem hebben voortaan een voorleesknop”

Handig! De artikelen van indebuurt Doetinchem hebben voortaan een voorleesknop

Ga naar “Doetinchemse reizigers opgelet! Je kan voortaan inchecken met je betaalpas ”

Doetinchemse reizigers opgelet! Je kan voortaan inchecken met je betaalpas 

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Mickey Mouse dekbedovertrek 100% katoen. € 24,99”

Mickey Mouse dekbedovertrek 100% katoen. € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?

 • Stichting Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Accountmanager”

Accountmanager

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Sales Representative”

Sales Representative

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper