Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwtje: Café ZusenZo sluit per direct de deuren

Door Pim Gerritzen 31 juli 2020
Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Het Doetinchemse Café ZusenZo in de Kapoeniestraat is per direct gesloten. De reden: een dwangsom die eigenaar Sander Sloots boven het hoofd hangt, omdat hij de coronaregels zou hebben overtreden, zo meldt de Gelderlander.

Het besluit om de deuren per direct te sluiten is een reactie op een besluit van burgemeester Mark Boumans. Onze burgervader heeft alle cafés in Doetinchem een brief gestuurd. Veel zaken kregen de complimenten, maar er waren ook drie cafés die minder nieuws ontvingen. Zij kregen de boodschap dat een dwangsom werd opgelegd of dat sluiting volgde bij een volgende corona-overtreding. Café ZusenZo was één van de drie.

‘Buiten proporties’

Tegen een journalist van de Gelderlander zei eigenaar Sander Sloots dat hij bij een overtreding 10.000 euro moet betalen. “Een som geld buiten proporties”, zo stelt hij. Het was voor hem dan ook reden genoeg om de deuren direct te sluiten. “Vanavond zou ik twee dartteams binnen hebben. Als die buiten gaan roken, staan ze met acht mensen bij elkaar. Mocht een toezichthouder dat zien, dan kan ik de dwangsom al moeten betalen.”

‘Net Carnaval’

Begin deze week sprak burgemeester Boumans al zijn zorgen uit. “Het is een serieus probleem. In sommige cafés lijkt het net carnaval”, zei hij na het zien van een aantal beelden. Gelukkig gaat bij het merendeel van de Doetinchemse horecazaken goed. Als wij – de bezoekers – ons aan de coronaregels blijven houden, kunnen we deze zomer nog lang ‘gewoon’ drankjes doen. Dat wil toch iedereen?

Lees ook:

Dit was het weekend: ‘Het is een serieus probleem’

Het weekend is weer voorbij! De afgelopen dagen speelde er weer het nodige in onze stad. Het nieuws ...
opknappen burggen

Opgelet: deze Doetinchemse bruggen worden binnenkort opgeknapt

Voor de bewoners van de Doetinchemse wijken De Huet, De Hoop en Dichteren heeft Buha nieuws. Tussen ...

Deze leuke kledingwinkel heeft nu óók een outletstore in de Heezenstraat

Outletstores: ze schieten in Doetinchem als paddenstoelen uit de grond! Het pand van Paisley Concept...

 

Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.