Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe boeren- en lerarenprotesten: op deze dagen kun je overlast verwachten

Door Kelly Heerink 7 oktober 2019

Boze boeren op tractors richting Den Haag: een mooi gezicht, vorige week. Alleen stond het verkeer op de A12 behoorlijk vast. Nu hebben niet alleen boerenorganisaties, maar ook onderwijsbonden, nieuwe acties aangekondigd, waarbij je opnieuw overlast kunt verwachten. Houd daar dus rekening mee!

Woensdag 16 oktober

Actiegroep Farmers Defence Force heeft op woensdag 16 oktober een nieuwe actie aangekondigd. Het wordt een actie waarbij boeren, vissers en ook burgers worden gevraagd met tractor, vrachtwagen, bus of auto naar ‘een plek in de Randstad’ te komen. Volgens een woordvoerder van de actiegroep zullen ze niet meer in de spits gaan rijden, maar kun je wel overlast verwachten. Wat de actie precies in gaat houden? Dat blijft nog geheim. Mogelijk wordt het wel een actie die langer dan een dag duurt, want de actievoerders worden gevraagd een slaapzak en zaklamp mee te nemen.

Posted by Farmers Defence Force on Monday, 7 October 2019

Over 4 tot 6 weken

Een andere actiegroep, Agractie, maakt op Facebook duidelijk dat de club twee nieuwe acties voorbereidt. Deze zullen naar verwachting over vier tot zes weken starten (eind oktober, eerste helft november). Een exacte datum is (nog) niet bekend. De actiegroep stelt dat beide acties niet voor overlast voor de burger zorgen. Ook bij deze acties is geheim wat ze inhouden. Wel is voor één actie een doneeractie opgezet, waarbij inmiddels al meer dan 16.000 euro is opgehaald.

Beste mensen,In de bestuursvergadering van Agractie is besloten een tweetal actie's met verschillende doelen voor te…

Posted by Agractie Nl on Saturday, 5 October 2019

Woensdag 6 november

De onderwijsbonden hebben woensdag 6 november uitgeroepen tot een landelijke stakingsdag. Ze willen dat het kabinet meer geld op tafel legt om de problemen in het onderwijs aan te pakken. Tijdens Prinsjesdag is volgens de onderwijsbonden gebleken dat het kabinet niet wil investeren in het onderwijs. Of de leraren van je zoon/dochter op de basis- of middelbare school ook meedoen, verschilt natuurlijk per school en leerkracht. Wel zegt de onderwijsbond AOb dat 90 procent van haar leden aangegeven heeft te willen staken.

Lees ook:

Let op: NL-Alert vanwege rook bij enorme brand aan Industriestraat in Doetinchem

In garagebedrijven SN Auto's, W.C.P.I. en TPC  aan de Industriestraat 1 in Doetinchem is maandagmidd...
paraplu-regen-storm-unsplash

Brr! Het was de koudste 6 oktober ooit met nog geen 10 graden

Was je op zondag buiten en betrapte je jezelf of bibberen en zinnen als: 'Zo dan, wat is het koud!'....

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.