Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wist je vast nog niet: lunchroom De Proeftijd zit verscholen op deze plek

Door Kelly Heerink 17 oktober 2019

Verscholen achter de bossen in de voormalige gevangenis De Kruisberg, tegenwoordig een multifunctioneel gebouw, kun je nu ook een kop koffie drinken! Of een aardappelknoflooksoepje eten, lezen we op het krijtbord bij lunchroom De Proeftijd. 

De kaart wisselt zodat je steeds ‘de tijd kan proeven’. “We werken vooral met lokale producten, zoals de groenten en eieren van de Stadsboerin en het vlees van Bronckhorster Beef“, zegt de 36-jarige kok Sammy Arentsen (bekend van Samscooking). Sinds woensdagochtend is de deur open. “We koken voor iedereen die in de buurt is, zoals de ondernemers die in dit gebouw werken”, zegt Sammy. “Maar gistermiddag wisten wandelaars ons ook al direct te vinden.”

Rechterhand

Als Sammy niet op pad is met zijn foodtruck, is hij te vinden in de lunchroom, die elke woensdag tot en met zondag is geopend tussen 10.00 en 18.00 uur. “Ja, druk, maar mijn ‘rechterhand’ steunt me waar ze kan”, zegt hij. Malou van Dam (24) is op dat moment vooral druk met hun dreumes Semm die aandacht vraagt.

Lees verder onder de foto’s

Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink

Eten wat de pot schaft

Wie een tosti wil, moet een deurtje verder lopen. “Die zul je hier niet gauw op de kaart vinden”, zegt Sammy. En een uitsmijter ook niet. “Of nou ja”,  zo vervolgt hij, “misschien ook wel hoor, maar dan is het wel een hele speciale.”

Lees ook:

Jacqueline

Jacqueline werkt al bijna 30 jaar bij de bieb die vrijdag 100 jaar bestaat

Jacqueline Terwijn (53) werkt al 29 jaar bij de bibliotheek in Doetinchem die een 100-jarig(!) jubil...
  • Wil jij een 'Nieuw in Doetinchem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Doetinchem.

adv.