Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Smullen! Villa Wanrooy boutique hotel en Eetwinkel van Mien deze zomer open

Door Kelly Heerink 12 juni 2020

Dat prachtige pand aan het einde (of het begin) van de Grutstraat: wat gebeurt daar toch allemaal mee? Voor wie dit nog niet wist: Stadsvilla Wanrooy wordt een boutique hotel mét stadstuin en Eetwinkel van Mien die deze zomer opengaat.

Eigenaren Monique Caerteling en Liesette Hensen bekijken het pand, waar sinds december wordt geklust, met twinkelingen in de ogen. “We zijn al een heel eind hoor”, zegt Liesette als we via de hoofdingang een kijkje nemen. Ze zien het al helemaal voor zich. “Aan de linkerkant vind je straks de winkel en in het midden komt een vitrine te staan (lees: met onder andere gebakjes van de patisserie!).” Het horecagedeelte krijgt een mooie bar. “En als je dan doorloopt naar achter kom je buiten uit bij onze stadstuin.”

Fruitbomen en hangmatten

Dat doen we en we kijken al gauw uit op een groot vlak met een zwart zeil. “Wat gaan jullie ervan maken?, vraagt een voorbijganger die zijn hond uitlaat, “een zwembad?”. Daar lijkt het inderdaad nog op, maar niets is minder waar. De stadstuin wordt gevuld met veel groen als fruitbomen en struiken, gras, picknicktafels, hangmatten, een speelhoek voor de kinderen en een terras met een soort kiosk waar je zelf je drankje en hapje kan halen. “Aan de voorzijde creëren we een lounge: een lange bank met veel kussens”, vertelt Monique.

Lees verder onder de foto: 

Foto: Kelly Heerink

“We zijn al even bezig met deze plannen”, vertelt Liesette, die samen met haar broer het voortouw nam. Zijn voorwaarde was wel dat Monique het gezicht van van ‘Mien’ werd.” De reden? Het drietal heeft een voorliefde voor streekproducten. En dat is dan ook wat je vooral vindt én proeft in Eetwinkel van Mien en als je een borrelhap bestelt als gast: “Het wordt kleinschalig, met aandacht voor zowel de gerechten als de gasten.”

‘Kamer zoet of pittig?’

De fijnproevers vonden het daardoor ook leuk om alle zeven kamers een thema te geven. “Elke kamer krijgt een smaaknaam waar weer een kleur aan is verbonden”, zegt Monique. Denk aan zoet, zuur, bitter en pittig. “Maar – en dat vind ik dan weer erg leuk – ook smakeloos.” Hoe dat eruit gaat zien? Dat blijft nog even een verrassing.

Meer dan een hotel met winkel

Villa Wanrooy wordt meer dan een eetwinkel met een hotel. De dames sommen enthousiast op: “Een winkel annex open keuken waar je boodschappen doet of een koffie to go haalt én receptinspiratie opdoet. Een bar en terras waar je geniet van thee met taart óf een goede wijn met een fijn borrelplankje. Maar ook een plek voor events, overnachting(en) en marktjes: ideeën zat!”

Mien bewerkt de producten van ’t land

Terug naar de duurzame Eetwinkel van Mien. “Van oudsher bewerkt de vrouw van de boerin de producten van het land. Mien is natuurlijk een ouderwetse naam, maar betekent ook ‘mij’ in het Achterhoeks, dat vonden we wel leuk”, vertelt Liesette. “Het doel is om het publiek kennis te laten maken met wat zowel de streek als het seizoen te bieden heeft. Denk aan boerenkazen uit de regio, fruit en mosselen uit het seizoen, maar ook een stukje ‘vergeten’ vlees – ik denk dat er voor veel mensen nog veel te ontdekken valt.”

Dineren kan ‘om de hoek’

De villa wordt een plek voor iedereen, zowel geschikt voor gezinnen met kinderen als bourgondiërs. “Het wordt dus geen kopie van wat we al hebben in Doetinchem”, vertellen ze. Zo zijn ze ook van mening, dat er genoeg leuke plekken ‘om de hoek zitten’ om te dineren. “Daarom bieden we dat zelf niet aan. Enkel kleine hapjes.” En parkeren? “Dat kan in de Amphiongarage”, stellen ze.

Lees verder onder de foto:

Foto: Kelly Heerink

De exacte datum is nog niet bekend, maar het is zeker dat Villa Wanrooy deze zomer opengaat. En wel zeven dagen in de week, vanaf 07.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds. Vroeg, niet? “Zo kun je vóór het werk hier nog een lekker kopje koffie halen”, zegt Monique, die in het gedeelte erachter gaat wonen. Achter de oude stadsmuur – hoe tof is dat?

Misschien wil je dit ook lezen:

Gespot! Juwelier Royals eruit, Stadscafé Simons (To Go) erin

Na slecht nieuws hoor je het liefst altijd goed nieuws, dus dat brengen wij! Sieraden shoppen bij Ju...

In deze ‘Kalverstraat’ kan je vanaf nu terrassen, muziek luisteren en koetjes kijken

Neerploffen op het terras met een borrel en snack terwijl de kids spelen op de trampoline of met de ...

Binnenkort open! Dit kan je verwachten van Frits’ Warrior fit shop

Misschien heb jij deze winkel allang gespot, want de tegels liggen, de kasten staan, de vlaggen hang...
  • Wil jij een 'Nieuw in Doetinchem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Doetinchem.

adv.