Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vanaf oktober in winkelcentrum De Bongerd: Italiaanse pizza’s, ijsjes en Turkse broodjes

Door Kelly Heerink 9 augustus 2019

De rasechte ondernemer Ercan Altan (49) wachtte al ruim vijf jaar lang op deze stek: een pand in winkelcentrum De Bongerd. “Dit is dé plek voor mij vanwege mijn familie en de toekomst”, zegt hij erover.

Liefhebbers van lahmacuns en dürüm döners kennen hem waarschijnlijk van Dönerix (op de hoek van de Waterstraat) en niet getreurd, hier kun je nog steeds na je stapavondje een vette hap scoren. Deze zaak verkocht hij namelijk onlangs. “Ik ken de nieuwe eigenaar en weet dat het in goede handen is.” Dan: “Ik kwam in de weekenden pas om 6.00 uur ‘s ochtends thuis, als het niet 7.00 uur werd. Daar ben ik wel klaar mee. Ik ben vader van drie dochters van 14, 8 en 5 jaar oud en dat werd een lastige combinatie. Bij Venezia trekken we de deur dagelijks om 23 uur dicht.”

Oude dierenwinkel

De grote switch maakt hij dan ook vanwege één reden. “Familie.” Er wordt op dit moment geklust in het oude pand van dierenspecialist De Huet. “Het liefst ga ik zo snel mogelijk open, maar ik ben afhankelijk van vakmensen en veel van hen vieren momenteel vakantie.” Naast veel beton en gipsplaten valt ons toch al een puik stukje muur op. Het blijkt echte marmer. “Dat trof ik ineens aan toen ik een laag wand verwijderde. Dat sloop ik niet en laat ik zo”, aldus een aangenaam verraste Ercan.

Reuring

De horeca-man ziet de toekomst glansrijk tegemoet. “Over drie jaar gebeurt er nog veel meer hier in het winkelcentrum, zoals de komst van een nieuwe Albert Heijn in de sporthal en een Aldi.” Daarnaast is Venezia volgens hem een verrijking voor de wijken De Huet en Dichteren. “Als je nu een bolletje Italiaans ijs wil eten, kom je uit in de binnenstad.”

Lees verder onder het logo

Venezia
Logo Venezia

Venezia

Bezorgen? Daar begint Ercan niet aan. “Ik wil juist voor kwaliteit gaan. Met aandacht voor het eten én de gasten. We gaan het zo inrichten dat gasten hier lekker kunnen zitten in leren bankstellen. Met borden, bestek en menukaarten op tafelbladen gesneden uit natuurhout en een fijne bediening.”

Oktober

Wanneer we kunnen smullen? “Ik hoop in de tweede week van oktober. We gaan in eerste instantie dagelijks open tussen 11.00 en 23.00 uur. Als ik de klanten beter ken, kan het zijn dat we in de middag ook belegde broodjes aan gaan bieden.”

  • Wil jij een 'Nieuw in Doetinchem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Doetinchem.

adv.