Schoonheidsspecialiste Suzan: binnen één jaar van omgebouwde schuur naar ‘Beautyhuis’

Suzan Peters De Beautyfabriek
Foto: Kelly Heerink

De 29-jarige Suzan Peters was lang zoekende en werkte in de psychiatrie, leerde voor juridisch medewerker, directiesecretaresse én verpleegkundige maar haalde uiteindelijk alleen haar papiertje Schoonheidsspecialiste. “Deze richting wilde ik eigenlijk al direct na de middelbare school kiezen, maar mijn ouders vonden dat tricky; je moest er een heel materiaalpakket voor aanschaffen en ik was in die tijd nogal gauw verveeld.”

De traditionele dingen die je leert als schoonheidsspecialiste, trekt haar overigens minder. “Ik vind permanente make-up veel leuker, zoals lippen, eyeliner, wenkbrauwen en wimpers.” Ook definitief ontharen komt steeds vaker voor. “Vrouwen willen zo mooi mogelijk wakker worden, zonder te veel tijd kwijt te zijn aan het uiterlijk”, zegt de Doetinchemse die zichzelf daar ook wel in kan vinden. “Al vind ik het wel belangrijk dat ’t er natuurlijk uitziet. Mijn haar zit ook meestal in een knot, hoor.” 

Drietal onder één dak

Spijt van een tatoeage? Dan kan je in de toekomst ook bij Het Beautyhuis aan de Synagogestraat 9a terecht. Suzans vriend Michael Vieberink, die jarenlang werkte in de logistiek bij het Slingeland Ziekenhuis, neemt de mannen onder zijn hoede. “Ontharen doet hij al”, voegt ze eraan toe. En het wordt nog drukker in het pandje. “Boven komt tattoo-artist Dana Arendsen van Tattoome by Dana te zitten en beneden Manon Berentsen van Hairfashion by Manon.” Samen vormen de ondernemers dan Het Beautyhuis. “Leuk, want het oogt ook echt een huis met de bovenverdieping”, vindt Suzan. 

Lees verder onder de post

View this post on Instagram

Trots!!! Op deze mooie plek komt de nieuwe salon genaamd Het Beauty Huis aan de Synagogestraat 9a in de binnenstad van Doetinchem. Er moet nog even geklust worden, maar als alles voorspoedig loopt zullen wij 7 oktober de deuren openen. De behandelingen die tot nu toe door mij worden gegeven zijn: – Permanente make-up voor de lippen, eyeliner en wenkbrauwen. – Definitief ontharen met de nieuwste SHR/IPL techniek. – IPL tegen couperose, kalknagels en acne. – Wimperextensions , Lashlift, Wenkbrauw styling, face wax. Van beauty SP wordt het nu Het Beauty Huis, maar dit ga ik niet alleen doen. De salon wordt uitgebreid met een kapsalon en tattooshop. Zo kunnen wij alles onder 1 dak aanbieden en in de toekomst volgen nog meer mooie behandelingen die op ons concept aansluiten. Wie komen mij versterken? Michael Vieberink. Hij is al vele jaren werkzaam in het Slingeland ziekenhuis op de transport afdeling en gaat de ipl en shr behandeling verzorgen voor de mannen die hij al enige tijd uitvoert. Manon Berentsen. Manon heeft jarenlang in het kappersvak gewerkt en nu is het tijd voor de volgende stap, een eigen salon. Manon werkt op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag op afspraak en binnen lopen mag natuurlijk ook. Dana van TattooMe by Dana, al 10 jaar heeft zij haar eigen shop altijd in of om huis. Nu is het ook voor haar tijd voor iets anders, zodat haar huis weer Prive wordt. Ook zij heeft hiervoor de ideale plek gevonden in Het Beauty Huis. Dana werkt op donderdag, vrijdag en zaterdag op afspraak. Samen staan we voor professionaliteit.

A post shared by Het Beauty Huis (@hetbeautyhuis) on

 

De schuur die ze vorig jaar ombouwde tot salon Beauty SP, groeide ze al binnen één jaar(!) uit. “Voor mij persoonlijk werd het steeds minder comfortabel qua ruimte, bijvoorbeeld als klanten vroeger binnenkwamen en ik nog bezig was met iemand.”

Blij maken met iets kleins

Soms raken verhalen van klanten haar. “Laatst kwam er iemand bij me voor haar wenkbrauwen. Ze wilde permanente make-up, omdat ze uitval zou krijgen vanwege een chemokuur. Ik vind het wel heel mooi dat ik iemand die ziek is dan met zoiets kleins toch een beetje blij kan maken.” 

Voeding en sport minstens zo belangrijk

Een brug te ver voor Suzan? Fillers. “Dat vind ik werk voor een arts – het idee is dan ook om af en toe een gecertificeerde arts uit te nodigen bij Het Beautyhuis.” Ook  staat ze minder achter de hype vet bevriezen. “Ik ben van mening dat je ook voor je lijf mag werken, door voeding en sport.”

Maandag 7 oktober opent Het Beautyhuis haar deuren en zaterdag 2 november vanaf 15.00 uur viert het trio de officiële feestelijke opening.

Lees ook:

 • Verrassend! Deze Pop-up store opent 1 november aan de Raadhuisstraat

  Glazen worden gewassen en kasten worden schoongeboend in de winkel waar voorheen Jane zat. Wat blijkt? Primera opent er in...

  Primera Pop up
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
 • Wil jij een 'Nieuw in Doetinchem' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Doetinchem.

Meer in deze categorie

Nieuw in Doetinchem

Ga naar “Hoe leuk! In dit pand in hartje Doetinchem opent De Graafschap binnenkort een pop-up store”

Hoe leuk! In dit pand in hartje Doetinchem opent De Graafschap binnenkort een pop-up store

Ga naar “Eye Wish in hartje Doetinchem omgetoverd tot Pearle Studio: dit weten we over de nieuwe zaak”

Eye Wish in hartje Doetinchem omgetoverd tot Pearle Studio: dit weten we over de nieuwe zaak

Ga naar “Tof! Deze fleurige bloemenzaak is sinds kort geopend in de Stationsstraat in Doetinchem”

Tof! Deze fleurige bloemenzaak is sinds kort geopend in de Stationsstraat in Doetinchem

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Mickey Mouse dekbedovertrek 100% katoen. € 24,99”

Mickey Mouse dekbedovertrek 100% katoen. € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?

 • Stichting Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Accountmanager”

Accountmanager

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Sales Representative”

Sales Representative

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper