Gaaf! Binnenkort opent deze winkel de deuren in de Boliestraat

Door Eline Doldersum 11 juni 2018

Whoop, whoop! Over een paar weken opent Meester Mokka de deuren in de Boliestraat. Uiteraard gingen wij voor jullie op onderzoek uit, want wat is Meester Mokka precies en wat kunnen we er kopen?

“Van alles”, lacht eigenaresse Lotte als we haar bellen. “Meester Mokka is een kinderboekenwinkel, maar Doetinchemmers kunnen er ook terecht voor een goede kop koffie met een lekker stuk taart. Voor kinderen hebben we limonade en een speelhoek waar ze zich úren kunnen vermaken. En daarnaast verkopen we ook nog leuke cadeautjes”, vertelt ze trots.

Grote droom

Lotte staat echter niet alleen aan het roer van Meester Mokka. Ze runt het samen met haar zus Josien. “Echt heel tof! Het was stiekem altijd al een droom om samen iets te beginnen, alleen het kwam nooit écht van de grond. We hadden allebei een goed betaalde baan, dus om dan in het diepe te springen, is toch best wel spannend.”

Toch besluit het duo nú de sprong te wagen. “Een paar maanden geleden besloten we om ons toch eens te oriënteren. Voordat we het wisten was Meester Mokka al geboren. Waarom we hebben gekozen voor een kinderboekenwinkel? Omdat we allebei voor de klas staan én omdat we die in Doetinchem nog niet echt hebben. We kunnen dan ook niet wachten om van start te gaan!”

Grote opening

Toch moeten ze nog héél eventjes geduld hebben. In het pand, waar voorheen schoenenwinkel Ziengs zat, worden nu de nodige werkzaamheden verricht. “Op 1 augustus krijgen we officieel de sleutel en dan gaan we aan de slag. Het idee is om aan de ene kant van de etalage de boekwinkel te creëren en aan de andere kant een bar zodat mensen lekker met een kop koffie naar buiten kunnen kijken.”

Wij vinden het een top idee en kunnen niet wachten om dit toffe winkeltje te bewonderen. “We gaan eerst een paar weken flink klussen. Het plan is om in oktober, vlak voor de start van de Kinderboekenweek, de winkel te openen. Dat belooft uiteraard één groot feest te worden. We hebben er nu al onwijs veel zin in”, aldus een enthousiaste Lotte.

  • Wil jij een 'Nieuw in Doetinchem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Doetinchem.

adv.