Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof! Broers starten na online succes een fysieke fietsenwinkel op deze plek

Door Kelly Heerink 3 maart 2020

Hoe tof is het als twee (handige) broers samen een eigen zaak starten? Het wordt werkelijkheid voor Richard (30) en Marten (39) Treep. De mannen openen, na het succes van de online-winkel enfietsen.nl, nu een gelijknamige fysieke fietsenwinkel in Winkelcentrum Overstegen. 

Er wordt geklust in het grote pand aan Houtsmastraat 153, waar je voorheen de voordeelshop Op=Op vond. “De winkel is een uitbreiding van wat we al online deden. We verkochten veel gebruikte fietsen maar er komen nu ook elektrische fietsen in ons assortiment”, zegt Richard. De winkel krijgt een open werkplaats. “Zo zijn we altijd dichtbij de klanten”, aldus de ondernemers.

Recycle & cycling

Ze komen allebei uit de ‘fietsenwereld’, zijn handig, bouwden een eigen website, maar een eigen zaak is wel weer even iets nieuws. Op de vraag of er in Doetinchem ruimte is voor nog een fietsenwinkel, wordt er enthousiast ‘ja’ geknikt. “We onderscheiden ons. Zo hebben we voorheen altijd wel bij high end fietsenwinkels gewerkt. Ook de gebruikte fietsen zijn een kracht. We recyclen veel onderdelen van oude fietsen, waardoor we duurzaam zijn.”

Lees verder onder de foto: 

Foto: Redactie indebuurt

Of het nou gaat om een kinderfietsje, een mountainbike, een extra fiets die je gerust ’s nachts in de Grutstraat durft te zetten terwijl je een drankje drinkt óf een ultramoderne elektrische fiets – bij Enfietsen vind je het binnenkort allemaal.

Een elektrische fiets winnen tijdens de opening

Maar wanneer dan, horen we je denken. Nog héél even geduld – op 10 maart gaan de deuren open en op 28 maart vindt de feestelijke opening plaats. En, let op, er wordt die dag om 14.00 uur een elektrische fiets (zie foto!) weggegeven. Daar moet je echter wel iets voor doen.

Stichting voor Bo

“We hebben een goed doel aan de actie gekoppeld”, zeggen de broers. Vrienden van Richard hebben namelijk een dochter met CLN2, een zeldzame en ongeneeslijke stofwisselingsziekte. “Mensen moeten minimaal €1,- doneren aan Stichting voor Bo. We bouwen een online systeem dat dan een naam uitloot.” Als je doneert en de fiets ook daadwerkelijk wil innen, moet je wel aanwezig zijn de 28e.

Volg de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van deze actie en de voortgang van de winkel.

Misschien wil je dit ook lezen:

Het Yoga Huis

Maaike Verstraaten: ‘Dat Het Yoga Huis stopt, dat kan gewoon niet’

De Doetinchemse Maaike Verstraaten (48) is vanaf 6 april de trotse nieuwe eigenaar van Het Yoga Huis...
  • Wil jij een 'Nieuw in Doetinchem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Doetinchem.

adv.