Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het nieuwe onderkomen van Kledingbank Doetinchem

Door Kelly Heerink 21 november 2019

‘Na vijf jaar is het eindelijk zover!, aldus Kledingbank Doetinchem over het nieuwe onderkomen dat gepaard gaat met een heuse winkel. Je vindt het pand aan de Terborgseweg 106, ingang Ambachtstraat.

Eerder zat De kledingbank in een anti-kraakpand aan de Varsseveldseweg. Ken je het concept nog niet? Het is een stichting die herbruikbare kleding aan Doetinchemmers uitgeeft die niet de financiële middelen hebben om zelf kleding aan te schaffen.

Een leuke ketting bij die blouse

Denk aan lingerie, die overigens wél altijd nieuw is, maar ook tweedehands winterjasjes voor kinderen, pumps, colberts en ook sieraden. “Een kettinkje kan bijvoorbeeld een leuk extraatje zijn”, zegt vrijwilliger Janneke van Renssen die ter plekke is. De nieuwe winkel is ruim en goedgevuld. “We groeiden het oude pand dan ook echt uit”, weet ze.

Alleen op afspraak

De Kledingbank draait volledig op vrijwilligers die alle kleding die gedoneerd wordt in ontvangst nemen, sorteren en weer uitgeven aan de cliënten. “Mensen die in aanmerking komen, moeten een verwijzing hebben van een hulpverlenende instantie”, zegt Janneke. Dit kunnen bijvoorbeeld buurtcoaches, (huis)artsen, wijkverpleegkundigen, leerkrachten, maar ook kerken, moskeeën, schuldhulpverlening en gemeentelijke instellingen zijn. “Vervolgens plannen ze een afspraak in. Je kunt dus niet zomaar onze winkel inlopen, kleding passen en weer meenemen.”

Open dag

Sinds de verhuizing zijn de eerste negentig cliënten weer voorzien van kleding voor de winter en is de kledingbank weer volop in bedrijf. Wil jij een kijkje nemen in de vernieuwde winkel? Dat kan tijdens de open dag op zaterdag 23 november tussen 11.00 en 14.00 uur.

Lees ook:

Deze pop-up shop is weer open in de Boliestraat

Speciaal voor alle sint- en kerstaankopen staan er in de tijdelijke Pop-up Sjop zelfgemaakte cadeau-...

Meer over Kledingbank Doetinchem ontdekken?

Kledingbank Doetinchem

Gesloten13:30 - 16:30

Terborgseweg 106 (ingang Ambachtstraat), Doetinchem

  • Wil jij een 'Nieuw in Doetinchem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Doetinchem.

adv.