Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bourgondisch ‘wijnen’ bij dit verborgen proeflokaal op het industrieterrein

Door Kelly Heerink 10 oktober 2019

De wijntruck van de Doetinchemse Istry Rietman waar we eerder over schreven, staat even geparkeerd in de loods, maar komt wel weer tevoorschijn april. In hetzelfde pand aan de Houtmolenstraat is sinds kort een keuken ingericht. Zodra we binnenkomen roert Istry door een pan met groenten en vlees. Wat er op het menu staat? Bœuf bourguignon.

Hoewel je eerst denkt dat je verkeerd bent, verklappen de wijnvaten voor HY’67 Proeflokaal dat we op de juiste bestemming zijn. De reden voor deze plek? “Puur praktisch”, vertelt Istry. “Dit werd nieuw gebouwd en ik woon in de buurt. Daarbij heb ik nu alles bij elkaar op één plek – de truck, de wijnopslag en deze keuken op maat.” De binnenkant is klaar, nu de buitenkant nog.

Wijn of whiskey

In het Proeflokaal ontvangt Istry bourgondiërs die wel van een wijntje met een hapje houden. “Maar whiskey kan bijvoorbeeld ook hoor”, zegt ze. De feestelijke opening staat gepland op zaterdag 19 oktober tussen 15.00 en 18.00 uur.

Lees ook:

Primera Pop up

Verrassend! Deze Pop-up store opent 1 november aan de Raadhuisstraat

Glazen worden gewassen en kasten worden schoongeboend in de winkel waar voorheen Jane zat. Wat blijk...
  • Wil jij een 'Nieuw in Doetinchem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Doetinchem.

adv.