Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder: nieuwe winkel in Boliestraat is conceptstore en leslokaal ineen

Door Pim Gerritzen 21 januari 2020

De nieuwbakken Details Conceptstore in de Boliestraat is officieel geopend. In de winkel word je uitsluitend geholpen door studenten van het Doetinchemse Graafschap College. Hoe bijzonder is dat?! Wij keken alvast binnen bij dit unieke concept. Dit kun je verwachten:

De conceptstore is voor de studenten dé kans om theorie in de praktijk te gebruiken. Op deze manier leren ze namelijk omgaan met allerlei onderdelen. “Van het inkopen van producten tot de daadwerkelijk verkoop. Alle facetten van het runnen van een winkel komen aan bod, dat maakt het zo uniek”, zegt een van de initiatiefnemers.

Producten uit de regio

Dat klinkt allemaal leuk, maar wat koop je nou allemaal in de winkel? Nou, heel veel. Details Conceptstore heeft namelijk producten uit veel verschillende branches. Van mode en wonen tot food en juwelen. Kortom: voor ieder wat wils. De producten zijn afkomstig van 12 ondernemers uit de regio. Ook een aantal ondernemers uit de Boliestraat zijn aagesloten bij het concept. Zo heeft de winkel bijvoorbeeld jeans van Zus&Co en de creaties van Meester Mokka. Het aanbod van de conceptstore wisselt meermaals per jaar. Dit om de variatie en beweging in de winkel te stimuleren.

Details Conceptstore
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Duurzaam en innoverend

Door regionale producten aan te bieden zet de Details Conceptstore in op duurzaamheid. “De beperkte reiskosten zorgt voor minder uitstoot van CO2”, legt een van de initiatiefnemers uit. Daarnaast zijn doorstroom en innovatie belangrijk. Om de studenten te specialiseren en enthousiasmeren komt er onder meer een goudsmid van Juwelier de Tijd. Deze moet de studenten de fijne kneepjes van het ambacht leren.

Kan jij nou niet wachten om een kijkje te nemen bij Details Conceptstore? De winkel is open van dinsdag tot en vrijdag tussen 09:30 en 17.30. Handig om te weten: je kunt alleen pinnen.

Meer over de Boliestraat:

Anne Bosch

De 24-jarige Anne neemt Lunchroom Met Liefde over en dit kunnen we verwachten

Wie zin heeft in een broodje Diep in de zee, Faytjes favourite of gezellige high tea bij Lunchroom M...
Joods monument

Dit betekenen de vier kastanjebomen en granieten platen in de Boliestraat

Na de Tweede Wereldoorlog keerden 125 joodse Doetinchemmers niet meer terug. Het plein met vier kast...
zusenco-linda-en-elke-doetinchem

Zus & Co: ‘Het is een feest om met je zus samen te werken’

Morgen is het precies één jaar geleden dat Linda en Elke vol trots hun winkel Zus & Co openden. En d...

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Doetinchem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Doetinchem.

adv.