Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Back to the fifties: ‘Frietje mayo voor 10 cent tijdens de grote opening’

Aangeboden door Cafetaria de Houtkamp 5 maart 2020

Alles in de nieuwbakken Cafetaria de Houtkamp doet denken een Amerikaanse diner uit de jaren vijftig. De snackbar op de hoek van de Dr. Huber Noodtstraat, de voormalige Snackpoint, opent dinsdag 10 maart om 12.00 uur de deuren. Speciaal voor de grote opening heeft de eigenaar een verrassing in petto: een frietje mayo voor de prijs uit de jaren ’50.

“Volgens mijn vader kostte een frietje mayo een kwartje (25 cent). Omgerekend is dat ongeveer tien eurocent. Voor die prijs kopen mensen een puntzak friet met mayonaise tijdens onze opening”, zegt de nieuwe eigenaar tevreden. De ondernemer benadrukt dat mensen tijdens de opening enkel en alleen een frietje mayo óf friet zonder kunnen bestellen. “Daarna kan Doetinchem genieten van onze hele menukaart.”

Grease lightning

Knipperende neonreclame, vrolijke kleuren en Elvis zacht galmend door de speakers. Het is alsof we regelrecht een scène van Grease binnenstappen. De eigenaar van Cafetaria de Houtkamp kijkt tevreden rond in zijn jongensdroom: “Van kinds af aan ben ik helemaal weg van die periode. De vrolijke kleuren, romantische sfeer én natuurlijk goede muziek. Je hoort ook uitsluitend muziek uit de periode. In deze diner komt dat allemaal samen.”

Foto: Redactie indebuurt Doetinchem
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Lekker en betaalbaar

De ondernemer zet in op eerlijke producten voor een eerlijke prijs. “Onze producten komen uit het hogere snacksegment, maar we willen het betaalbaar houden voor onze klanten. Qua frituur hebben we een ‘basiskaart’, die vullen we aan met broodjes, uitsmijters en hamburgers. Maar verwacht geen frietje babi pangang of kapsalon. Die kun je halen bij ondernemers die juist daarin zijn gespecialiseerd.

‘Met een toef slagroom’

Naast de frituur heeft Cafetaria de Houtkamp in het ijsseizoen twintig smaken ijs. “Je kunt hier straks zitten voor ijscoupes én milkshakes. Denk hierbij echt aan de shakes die bijvoorbeeld ziet in de film Grease. Een mooi hoog glas met de milkshake. Die toppen we af met een flinke toef slagroom en een kers. Precies zoals het hoort.” To be fair: de ambiance past helemaal bij zo’n milkshake.

Uit de oude doos

Vanaf 1959 tot het einde van de jaren zeventig zat op de plek van de cafetaria Heebing’s Supermarkt en Snackbuffet de Houtkamp, een snackbar. Volgens de ondernemer was de keuze over de naam dan ook snel gemaakt. “Wij willen de geschiedenis eer aan doen, dus vernoemen we onze cafetaria naar De Houtkamp.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Cafetaria de Houtkamp. Meer over Cafetaria de Houtkamp ontdekken?

Cafetaria de Houtkamp cafés

Dr. Huber Noodtstraat 74, Doetinchem

Bekijk meer:cafés
  • Wil jij een 'Nieuw in Doetinchem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Doetinchem.

adv.