Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kopzorgen: Superboeren verkopen kaartjes door aan Ajax-fans

Door Pim Gerritzen 13 mei 2019
Superboeren die hun kaartje voor de wedstrijd De Graafschap-Ajax doorverkopen aan Ajacieden. Wij kunnen het ons niet voorstellen. Volgens De Gelderlander is burgemeester Mark Boumans bang dat veel kaartjes worden doorverkocht. 

Woensdag wordt Ajax officieel kampioen in stadion De Vijverberg. Na zondag lijkt de kampioenstrijd in de Nederlandse Eredivisie gewonnen door Ajax. De Amsterdammers hebben een voorsprong van drie punten én veertien goals op PSV. Dat zal vast niet meer misgaan. De Graafschap verpestte het kampioensfeest van Ajax al eens eerder. In 2016 dompelden zij Ajax in rouw, maar zo’n stunt lijkt nu onmogelijk voor de Superboeren.

Ajax-fans speuren op Marktplaats

De aftrap van de wedstrijd is om 19.30 uur. Het uitvak met 550 plaatsen is helemaal uitverkocht, maar er willen vast veel meer Ajax-fans een zitplaats op De Vijverberg bemachtigen. Zij speuren Marktplaats af naar beschikbare kaartjes. Daar steekt Bouwmans een stokje voor: “Samen met De Graafschap zijn we er alert op dat dat niet gebeurt”, aldus de burgemeester. Tegen de Gelderlander zegt hij: “De verkoop via Marktplaats hebben we wel onder controle. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer wegen om kaartjes door te verkopen en daar hebben we minder zicht op.” Meer over de zorgen lees je in het artikel van de Gelderlander.

Steun De Graafschap

Voor De Graafschap is het de laatste thuiswedstrijd voor de start van de play-offs om promotie of degradatie. De thuisploeg kan alle steun van de trouwe fans gebruiken. In andere woorden: verkoop je kaartje niet en steun de Superboeren.

Oud-Superboeren bij Ajax

Ook leuk om te weten: de wedstrijd tegen Ajax is ook een weerzien met Ajacieden die ooit voor De Graafschap hebben gespeeld. De Doetinchemse Siem de Jong speelt nu in Australië, maar er spelen nog meer oud-Superboeren bij de Amsterdammers. Denk aan Lasse Schöne en Klaas-Jan Huntelaar.

Lees ook:

siem-de-jong-anp

Wist jij dat deze bekende voetballers uit Doetinchem kwamen?

Dat Doetinchemmers stuk voor stuk talentjes zijn, is voor ons niets nieuws. Maar wisten jullie ook d...

Oók deze bekende voetballers komen uit Doetinchem

Waarom heten de superboeren eigenlijk superboeren?

Waarom trainer Henk de Jong afscheid neemt van de superboeren

Binnenkort in Doetinchem: zebrapad met blauwwitte clubkleuren van de Graafschap

Meer over

Nieuws Sport

adv.