Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jonge moeders in Doetinchem: zoveel tienermoeders wonen in onze stad

Door Carin van der Meij 22 oktober 2020

Het aantal tienermoeders in Nederland daalt, blijkt uit cijfers van het CBS. Op 1 januari van dit jaar stond de teller op ruim 1.600 moeders van 19 jaar of jonger. Hoeveel van hen komen uit Doetinchem? En is het aantal Doetinchemse tienermoeders ook gedaald? Dit zijn de cijfers.

Het aantal jonge moeders in Nederland is vorig jaar gedaald met zo’n acht procent. Er is al een langere tijd een daling in het aantal tienerzwangerschappen. Zo waren er tien jaar geleden nog bijna dubbel zoveel moeders van 19 jaar of jonger.

Tienermoeders in Doetinchem

Op 1 januari 2020 telde deze gemeente zeven tienermoeders en een jaar eerder ging het om vier tienermoeders. In 2020 komt dat neer op 3,7 moeders per duizend meisjes (van 15 t/m 19 jaar oud). Het aantal in Doetinchem is dus gestegen – anders dan het landelijk gemiddelde.

In kaart

Bekijk in onderstaande kaart het aantal tienermoeders per gemeente.

Lees verder onder de kaart:

Oorzaken van daling

Hoe kan het dat het aantal tienermoeders daalt, als we kijken naar het landelijke gemiddelde? Kenniscentrum Rutgers deed onderzoek naar de achtergronden van tienerzwangerschappen. Zij kwamen tot de conclusie dat het helpt dat in Nederland een lange traditie is van seksuele voorlichting en meisjes goede toegang hebben tot anticonceptie.

Lees ook:

Agelink Uitvaartzorg 5

Agelink Uitvaartzorg geeft antwoorden over uitvaarten in coronatijd

De coronamaatregelen hebben treurig genoeg ook invloed op de uitvaartbranche. Samenkomen met de hele...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.